donderdag 13 juni 2024
27 C
Paramaribo
10.7 C
Amsterdam
4.5
(4)

Surinaams beste voetballer allertijden viert 80ste jaardag

lees ook ...

Euro2024/ Opnieuw tegenvaller voor Ronald Koeman

Nadat maandag bekend werd gemaakt dat Frenkie de Jong het EK in Duitsland aan zich voorbij moet laten gaan kreeg bondscoach Ronald Koeman dinsdag nog een tegenvaller daar ook het EK voor Koopmeiners v...

Edwin ‘ Wiene Reiner Schal de beste voetballer allertijden en voor velen de beste no.9 die Suriname ooit gekend heeft op de Surinaamse velden en daarbuiten heeft de 80 gehaald zoals hij dat zelfs zegt.

 

Wiene Schal , zoals hij bekend is bij velen begon zijn voetbalcarriere te Plein van 12 en speelde daar voor SV Tuna, maar werd kort daarna ontdekt door Transvaal en drukte gelijk zijn stempel bij de Jeugd van Transvaal en niet lang daarna mocht hij in 1966 zijn debuut maken in het eerste elftal van Transvaal , waar hij is blijven spelen totdat hij stopte met voetballen.

Schal werd in 1973 ongeslagen kampioen van Suriname met Transvaal , daarna volgde het Caraibisch kampioenschap , de Concacaf kampioenschap in 1973. Schal bezorgde samen met de rest van het team Transvaal het kampioenschap in 1968, 1970, 1973 , 1969 en 1974 en won twee keer de Concacaf titel met Transvaal . Schal speelde op 7 oktober 1979 zijn laatste Interland wedstrijd. Hij maakte zijn Interland debuut voor Suriname op 10 jni 1966.

 

Schal maakte ook deel uit van de Selectie van Suriname , die tijdens de WK  Kwalificatie met 8-1 verloor van Mexico en met 2-1 van Canada verloor, waarbij Schal de sterren van de hemel speeld en Suriname noG een penalty werd onthouden.

Schal is ook de belangrijke motor geweest achter het vrouwen voetbal in Suriname en met name in Suriname als daarbuiten goede prestaties geleverd heeft met Oema Soso. Iets dat Schal erg getroffen heeft is dat het vrouwenvoetbal in Suriname bijzonder verwaarloosd is geworden de afgelopen jaren en dat er zelfs personen zijn geweest om het vrouwenvoetbal volledig van de baan te krijgen.

Schal heeft ook na zijn actieve voetbal carriere , de ploeg waarvoor hij zijn hart heeft gegeven getraind, de tijdens toen het minder goed ging met Transvaal, helaas is het hem niet gelukt dezelfde successen te halen in zijn tijd als voetballer.

Schal maakte ook deel uit van Transvaal toen Pele , nu wijlen zijn duizendste wedstrijd speelde in Suriname. Transvaal verloor toen met 4-1 van Santos in het Suriname stadion.Wiene Schal , zoals hij bekend staat heeft ook met Transvaal tegen topclubs uit Nederland gespeeld.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Sport

meer Sport nieuws »

meest gelezen

HomeSportSurinaams beste voetballer allertijden viert 80ste jaardag