Suriname ALTIJD Dichtbij

Sport

Supporters weer welkom vanaf 1 september in stadions

Geplaatst

op

Img 052f67d144ca 2

Vanaf 1 september mogen er weer supporters in de stadions bij wedstrijden in de Eredivisie en de Keuken Kampioen Divisie. Dit is het volgens het advies van het Outbreak Management Team aan het kabinet.

Aan de terugkeer van de fans in de stadions zijn wel een aantal voorwaarden verbonden. Zo moet aan de anderhalvemeterregel gehouden worden. Ook zijn spreekkoren niet toegestaan vanwege het gevaar op coronabesmetting.

Het ziet er naar uit dat clubs eenderde van hun stadion kunnen aan supporters toegang kunnen verlenen. Mogelijk zal er door de clubs een loting worden gehouden onder de supporters. Dit is een manier om supporters de kans te geven de wedstrijden te bezoeken.

De verwachting is dat er 1 september de eerste interland wedstrijden met publiek zullen worden gespeeld, gaat om Nederland tegen Italië en Polen in de Nations League. De Eredivisie competitiewedstrijden zullen vanaf 11 september starten.

Culturu.com

1 Reactie
1 Reactie
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Sita
woensdag 24 juni 2020 14:00

Eindelijk. Sport verbroederdAdvertentie

Sport

Thierry Henry maakt “Black Lives Matter” statement

Geplaatst

op

Img B6bef65dae6b 1

In de Amerikaanse competitie ook wel genoemd de Major League Soccer heeft Montréal-coach Thierry Henry een indrukwekkende statement gemaakt tegen racisme. De Fransman ooit een begeerde topspits knielde 8 minuten en 46 seconden lang, dit was zijn eerbetoon aan de door politiegeweld overleden Amerikaan George Floyd.

Het waren exact de 8 minuten en 46 seconden. Zo lang was het dat de politieman zijn knie in de nek van George Floyd drukte, waardoor de Afro Amerikaan overleed. Het overlijden van George Floyd heeft wereldwijd protesten tegen racisme los gemaakt.

Thierry Henry heeft donderdagavond zijn steun betuigd aan de Black Lives Matter movement. Momenteel is de ex-topspits coach van Montréal Impact in de Major League Soccer.

Thierry Henry knielde tijdens het duel Montreal vs New England Revolution. Het knielen duurde net zo lang als de doodsstrijd van Floyd duurde. “Veel meer uitleg is er niet nodig, denk ik”, aldus Henry.

Culturu.com

Lees verder

Sport

Nederlands elftal oefent tegen Spanje

Geplaatst

op

Img 695f0af4d68c 1

De Oranje leeuwen spelen hun eerste oefenwedstrijd op 11 november tegen Spanje. Deze wedstrijd was eerder gepland op 29 maart maar door coronapandemie was deze komen te vervallen. De wedstrijd zal worden gespeeld in Amsterdam, de Johan Cruijff Arena.

De KNVB heeft al eerder bekendgemaakt dat alle wedstrijden van het Nederlands elftal zullen worden gespeeld in de Amsterdam arena.

Oranje start met een wedstrijd tegen Polen op 4 september inde Amsterdam arena dit in het kader van de Nations League.

Culturu.com

Lees verder
Advertentie

Laatste reacties

Meest gelezen