vrijdag 23 februari 2024
29 C
Paramaribo
8.3 C
Amsterdam
0
(0)

Superleague breekt monopolie UEFA na uitspraak Europese Hof van Justitie

lees ook ...

UFC 298 Topuria wint titel na knock-out tegen Volkanovski

In Anaheim stonden zaterdagavond tegenover elkaar Alexander Volkanovski en llia Topuria om de titel in de vedergewicht divisie en het gelukte Topuria middels een knock-out beslag te leggen op de titel...

Het Europese Hof van Justitie heeft donderdag uitgespraak gedaan over zaak rond de Superleague die was aangespannen tegen de UEFA waarbij de clubs  hun gelijk hebben gehad.

12 Elite clubs uit Europa, te weten Arsenal, Chelsea, Liverpool, Manchester City, Manchester United, Tottenhamhotspur, AtleticoMadrid, Barcelona, Real Madrid, AC Milan, Intermilan en Juventus, kondigden in April 2021 aan een Super League te willen vormen. De UEFA pikte het echter niet en wilde de clubs vervolgens uit de Europpese competities houden.De organisatie van de Superleaue kwam gelijk daarop met een rechtzaak, waarbij ze donderdag in het gelijk zijn gesteld.De UEFA was niet bevoegd om derdelijke straffen uit te delen aan de clubs en het Hof van Justitie noemt het ‘ misbruik van een dominante positie ‘. Met de uitspraak van het Hof is er een eind gekomen aan de monopolie van de UEFA. De clubs kunnen nu hun eigen toekomst bepalen.

 

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Sport

meer Sport nieuws »

meest gelezen

HomeSportSuperleague breekt monopolie UEFA na uitspraak Europese Hof van Justitie