5
(1)

Steven Bergwijn scoort weer voor Oranje,1-1

De 36-jarige Julian Nagelsmann blijft tot en met het Wereldkampioenschap2026 bondscoach van het Duitselftal. De voormalige trainer van Bayern Munchen Nigel Nagelsmann heeft vrijdag zijn contrac...

De tweede oefeninterland van Nederland werd dinsdag avond in de Johan Cruijff ArenA gespeeld, met als opponent ditmaal Duitsland. De wedstrijden worden gespeeld als voorbereiding van het WK in Qatar 2022. In een bijna uitverkochte Arena is het de laatste oefeninterland van Nederland richting het WK. Er volgen  dan nog wel vier wedstrijden in de Nations League.

Zowel Nederland als Duitsland kwamen goed uit de startblokken. Een wedstrijd waarvan je wist dat het een leuke voetbal avond kan worden. Er werd direct door beide teams druk uitgeoefend op de verdediging. Waardoor het een tactisch steekspel werd en er naar openingen voor een goede aanval werden gezocht. En die aanvallen kwamen er ook, Nederland kreeg als eerste een kans, het was Koopmeiners die vanuit een voorzet van de linkerflank een kopbal richting doel, echter de bal kwam recht in de handen van de Duitse keeper.

Vervolgens direct hierna kregen de Duitsers met een goed opgezette aanval een kans, Leroy Sané, kwam voor het doel van Nederland, maar schiet de bal hard in het zijnet.

Zo werden er van beide kanten goed aanvallen opgezet. De Duitsers kregen wel iets meer balbezit naarmate de wedstrijd vorderde. Oranje had daar niet direct een antwoord op, maar bleef wel strijden. Nederland kreeg geen grip op de Duitsers, en dit resulteerde uiteindelijk in de 45e minuut in een goal voor de Duitsers, 0-1 Muller.

Tweede helft Oranje heeft een wissel toegepast, en begon direct met Georginio Wijnaldum op het middenveld voor Teun Koopmeiners. De hoop is dat Oranje de achterstand van de Duitsers kan goed maken. Hoewel het Duitsland was die in de 47e minuut direct een kans kreeg voor het doel van Nederland.

Nederland knokte zich weer in de wedstrijd, mede door de wissels die doorgevoerd werden door Bondscoach Louis van gaal. Donnyel malen voor Steven bergwijn en Dave Klaassen voor Steven Berghuis. De wedstrijd kantelde, na een mooie opgezette aanval was het  Steven Bergwijn die wederom voor oranje in de 68e minuut, 1-1.

Kort hierna kreeg Memphis Depay de bal in het strafschop gebied van de Duitsland, een  Thilo Kehrer van Duitsland maakte ogenschijnlijk een overtreding op de aanvaller, er werd een penalty toegewezen voor Oranje. Echter de VAR greep in, en de penalty werd alsnog ingetrokken. Met nog 10 minuten te spelen op de klok was de stand nog 1-1.

Beide ploegen bleven aanvallen creëren om te komen tot een goede kans en of schiet mogelijkheid. Die kwamen er ook, maar beide ploegen wisten de goede kansen niet te benutten en bleef de eindstand bij 1-1. Al met al een vermakelijke wedstrijd in de Amsterdamse Johan Cruijff Arena.