zaterdag 23 september 2023
28.3 C
Paramaribo
11.8 C
Amsterdam
0
(0)

St Kitts en Nevis plaatst zich voor het eerst voor Gold Cup

lees ook ...

Doelman Ivan Provedel kopt gelijkmaker Lazio erin

In de Championsleague wedstrijd van dinsdagmiddag  tussen Atletico Madrid en Lazio Roma was het de doelverdediger van Lazio Roma die alle aandacht naar zich toetrok toen in de laatste minuut van de we...

St Kitts en Nevis heeft  maandagavond voor een verrassing gezorgd door zich te plaatsen voor de Concacaf Gold 2023 door de beslissende wedstrijd tegen Frans Guyana  na het nemen van penalties te winnen.

Na 90 minuten spelen stond het 1-1  op het score bord, waarna er direct penalties werden genomen.St Kitts en Nevis  waren hierin veel beter dan de Fransen en wonnen met 4-2. In de vorige ronde waren ze ook na het nemen van penalties sterker dan Curaçao .

Het is voor het eerst in de voetbal geschiedenis van  St Kitts en Nevis dat ze zullen meedoen aan de  Concacaf Gold Cup,  dat in de nacht van zaterdag op zondag van start gaat in Canada en de USA  met de openings wedstrijd  tussen de USA  en Jamaica. Aan  het tournooi doen 16 landen mee. Ook Guadeloupe en Martinique behoren nu tot de laatste 16. Martinique won met 2-0 van  Puerto Rico  die eerder Suriname had uitgeschakeld.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Sport

meer Sport nieuws »

meest gelezen

HomeSportSt Kitts en Nevis plaatst zich voor het eerst voor Gold Cup