woensdag 31 mei 2023
24.7 C
Paramaribo
11.5 C
Amsterdam
0
(0)

Sportorganisaties krijgen sportmateriaal

lees ook ...

Miami Heat verstoord unieke comeback Boston Celtic

Maandagavond werd de beslissende Game 7 in de Eastern Conference NBA Final gespeeld tussen Miami Heat en Boston Celtic  die door Miami Heat met103-84 werd gewonnen en zich daardoor wist te plaatsen vo...

Ongeveer 26 sportorganisaties en verenigingen ontvingen op 16 augustus in het gebouw van NIS sportmateriaal van het directoraat Sportzaken in samenwerking met het onderdirectoraat Sportaccommodaties en Ruimten (SAR) van het ministerie van Regionale Ontwikkeling en Sport (ROS).

Directeur Gordon Touw Ngie Tjouw gaf aan dat het sportmateriaal overhandigd wordt ten behoeve van de gemeenschap. De overhandiging moet gezien worden als ondersteuning van die sportontwikkeling conform het beleid van het ministerie. Ook is dit een onderdeel van het subsidiebeleid van de overheid dat bestaat uit het beschikbaar stellen van financiële middelen, maar ook mankracht en sportaccommodaties. “Onze prioriteit is sportontwikkeling in zijn algemeenheid te stimuleren”, aldus de directeur.

De heer K. Kiene, vertegenwoordiger van SV Junior 2014, gaf aan dat vanwege Covid-19 kunnen de jongeren voorlopig niet voetballen, maar dat het directoraat hopelijk een manier creëert  om de jongeren bezig te houden. Elles Misiekaba, vertegenwoordiger van Youth Leads The Way, gaf aan dat haar organisatie zich focust op jonge mensen zodat zij hun verborgen talenten tot uiting kunnen brengen. Ook deze organisatie was blij met de geste.

Ondanks het feit dat niet elke organisatie een aanvraag kon doen, is het directoraat erg laagdrempelig, en zal er nog ruimte zijn voor andere organisaties voor een aanvraag.  “We gaan slechts voor transparantie en vragen de organisaties om een update te geven hoe het gaat met de materialen die verschaft zijn en indien die goed gebruikt worden”, aldus directeur Touw Ngie Tjouw.

De organisaties die in aanmerking zijn gekomen zijn waren onder andere: Styosa, SV Junior 2014, St. Tikabra, Organisatie Moengo, bestuur Creola, St. Smile, SVV, Botopasi, SV De Broeders, St. De Kans, Jong Tiger SCSV, Boven Suriname, St. Buurtwerk Santo Dorp en Omgeving, Youth Leads The Way, St. Sportkoro, Real Misman, AWJ.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Sport

meer Sport nieuws »

meest gelezen

HomeSportSportorganisaties krijgen sportmateriaal