donderdag 30 november 2023
27.6 C
Paramaribo
-0.1 C
Amsterdam
0
(0)

Spanje wint makkelijk van Cyprus

lees ook ...

Barcelona zet achterstand om in overwinning in de Championsl...

De huidige kampioen in de Spaanse competitie Barcelona heeft zich dinsdag ten koste van FC Porto geplaatst voor de knock-out fase van de Championsleague door met de wedstrijd met 2-1 te winnen. Coa...

De Nationale voetbalselectie van Spanje heeft donderdagmiddag vrij makkelijk weten te winnen van Cyprus in de EK2024 kwalificatie wedstrijd het werd 3-1 voor de Spanjaarden.

De ploeg van bondscoach Luis de La Fuente had geen kind aan een zwak spelend Cyprus, de schade werd wel beperkt tot een 3-1 overwinning door doelpunten van Lamine Yamal, Mikel Oyarzabal en Joselu. Door het gelijkspel van Schotland tegen Georgie (2-2), is Spanje bijna zeker van de groepswinst in Poule A.Spanje en Schotland hebben zich reeds geplaatst voor plaatsing van EK2024. In groep G verzekerde Hongarije zich in blessuretijd tegen Bulgarije van EK Kwalificatie, het werd een 2-2 gelijkspel.

 

Portugal scoort vier keer maar wint met 2-0 van Liechtenstein.

In een wedstrijd volledig gedomineerd door Portugal bewees de 36-jarige Cristiano Ronaldo wederom zijn toegevoegde waarde voor de Nationale selectie van Portugal in de 2-0 overwinning tegen Liechtenstein. In de 1ste helft kwamen de dominate Portugezen helaas niet tot scoren. Portugal kreeg wel een aantal goede kansen. Gelijk na het begin van de 2de helft was het Cristiano Ronalo die de score opende voor de Portugezen.Het 2de doelpunt van Portugal kwam van de vleugelverdediger van Barcelona Jao Cancelo, na een prachtige actie, nadat hij de doelverdediger omspeelde en met een simpele kapbeweging kon hij de bal in het lege doel deponeren

Na de 2-0 dacht Portugal de stand op te tillen naar 3-0 en 4-0 maar de VAR keurde beide doelpunten af vanwege buitenspel. Portugal heeft uit de 9 gespeelde wedstrijden de volle winsten weten te halen en is groepsleider met 27 punten in Groep J.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Sport

meer Sport nieuws »

meest gelezen

HomeSportSpanje wint makkelijk van Cyprus