zondag 24 september 2023
26.6 C
Paramaribo
17.6 C
Amsterdam
0
(0)

Spanje voor het eerst naar halve finale WKvrouwen 2023

lees ook ...

Doelman Ivan Provedel kopt gelijkmaker Lazio erin

In de Championsleague wedstrijd van dinsdagmiddag  tussen Atletico Madrid en Lazio Roma was het de doelverdediger van Lazio Roma die alle aandacht naar zich toetrok toen in de laatste minuut van de we...

Het is de nationale vrouwen voetbalselectie van Spanje gelukt zich te plaatsen voor de halve finale van het Wereldkampioenschap voetbal vrouwen 2023 in Nieuw- Zeeland en Australie door  in de verlenging met  2-1 te winnen van Nederland.

Spanje kreeg al vroeg in de wedstrijd enkele goede kansen om op  een voorsprong te komen maar tot 2 keren toe was het de paal die een doelpunt in de weg stond. Spanje scoorde wel maar het doelpunt werd vanwege buitenspel afgekeurd. Nederland kwam heel langzaam in de  wedstrijd en dacht een penalty te hebben maar die werd niet gegeven door de VAR en de arbiter. In de resterende minuten van de 1ste helft werd er niet gescoord.

In de helft bleef Spanje de lakens uitdelen en kreeg na een handsbal in het strafschop gebied een penalty die ook werd benut. En terwijl Spanje klaar maakte voor het feest scoorde Nederland in extra tijd van de 2de helft de gelijkmaker. Door het doelpunt van Nedernland was de wedstrijd weer open omdat er niet meer werd gescoord werd de wedstrijd met 2×15 minuten verlangd. In de 1ste verlenging kregen beide ploegen de gelegenheid te scoren maar ook toen bleef het 1-1. In de 2de verlenging wist Spanje nog een keer te scoren en plaatste zich door de 2-1 overwinning voor het eerst voor de halve finale van een World Cup voor vrouwen.In de 2de heeft vooral Beerensteyn van Nederland zeker 2 goede kansen niet weten te benutten voor Nederland.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Sport

meer Sport nieuws »

meest gelezen

HomeSportSpanje voor het eerst naar halve finale WKvrouwen 2023