zaterdag 30 september 2023
33.9 C
Paramaribo
18.7 C
Amsterdam
0
(0)

Spanje voor het eerst in finale FIFA WK vrouwen

lees ook ...

Henk Ten Cate mogelijk de oplossing voor Ajax

Henk Ten Cate de huidige assistent bondscoach van NATIO Suriname zou mogelijk Ajax uit de benauwde situatie kunnen halen. Het seizoen is heel slecht begonnen bij Ajax. De ploeg staat momenteel op d...

De vrouwen van Spanje hebben zich dinsdagochtend ten koste van Zweden geplaatst voor de finale op het WK-vrouwenvoetbal.

Na een late gelijkmaker leek de halve finale tussen Spanje en Zweden tegaan naar een verlenging maar het was Olga Carmona die anders besliste en het winnend doelpunt voor Spanje intikte.  Spanje kwam  een 1-0 voorsprong maar Zweden kon via Blomqvist de gelijkmaker scoren maar Zweden heeft niet lang kunnen genieten van de gelijkmaker  want gelijk na de aftrap stond Spanje weer op een voorsprong door het doelpunt van Carmona die van de onoplettendheid in de verdediging van Zweden flink gebruik maakte en later zou blijken dat dit doelpunt Spanje voor het eerst in de finale plaatste.

Een opmerkelijke finale plek voor Spanje te bedenken dat zeker 10 topspeelsters niet beschikbaar zijn onder bondscoach Jorge Vilda. Zo een 15 speeltsters, vooral van Barcelona keerden zich tegen coach Vilda, die sinds 2015 coach is van Spanje, maar ze krijgt de volle ondersteuning van de Spaanse voetbalbond. Gelukkig dat Barcelna topspeelster Alexia Putellas is blijven uitkomen voor de Spaanse selectie.

Na de wedstrijd werd gelukkig coach Vilda betrokken bij de feestviering. Spanje speelt de finale tegen de winnaar van de andere halve finale tussen Engeland en gastland Australie.Een eventuele finale tussen Spanje en Engeand zou een herhaling zijn van de kwartfinale op het laatste EK in 2022 toen won Engeland met 2-1.De wedstrijd tussen Engeland en Australie wordt woensdagochtend gespeeld.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Sport

meer Sport nieuws »

meest gelezen

HomeSportSpanje voor het eerst in finale FIFA WK vrouwen