maandag 25 september 2023
26.8 C
Paramaribo
18.6 C
Amsterdam
0
(0)

Spanje voor het eerst bij laatste acht WK vrouwen

lees ook ...

Jennifer Hermoso niet opgeroepen door nieuwe coach Spanje

De nieuwe bondscoach van de Spaanse vrouwenvoetbalselectie Montse Tome heeft Jennifer Hermoso niet opgeroepen voor de komende Nation League wedstrijden van Spanje. Spanje speelt dit weekend de Nati...

De Spaanse vrouwenvoetbal selectie heeft zich  zaterdagochtend in Australie weten te plaatsen voor de kwartfinale van het Wk vrouwen door de 5-1 overwinning op Zwitserland.

Het is de 1ste keer dat Spanje zich voor de laatste acht heeft weten te plaatsen op een WK voor vrouwen. Voor ruim 43.000 toeschouwers in Aukland won Spanje met 5-1 van Zwitserland. Spanje heeft de wedstrijd vanaf het begin onder controle gehad. Opvallend was wel dat Zwitserland nog geen tegendoelpunt had geincasseerd op het Wk maar tegen Spanje gingen er gelijk 5 in. Spanje speelt in de kwartfinale tegen de winnaar van de ontmoeting tussen Nederland en Zuid- Afrika. In de andere 1/8 finale nam Japan het op tegen Noorwegen. Japan wist  vrij verrassend met 3-1 van het sterk geachtte Noorwegen en  Japan wacht op de winnaar van Zweden vs USA.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Sport

meer Sport nieuws »

meest gelezen

HomeSportSpanje voor het eerst bij laatste acht WK vrouwen