zaterdag 13 juli 2024
25 C
Paramaribo
14.2 C
Amsterdam
0
(0)

Spanje voor het eerst bij laatste acht WK vrouwen

lees ook ...

EK2024/ Cristiano Ronaldo denkt nog niet aan stoppen

De 39-jarige superspits van de Portugese nationale selectie en Al Nassr Cristiano Ronaldo zegt nog niet te denken aan stoppen met voetballen ook niet met de nationale selectie van Portugal. Cri...

De Spaanse vrouwenvoetbal selectie heeft zich  zaterdagochtend in Australie weten te plaatsen voor de kwartfinale van het Wk vrouwen door de 5-1 overwinning op Zwitserland.

Het is de 1ste keer dat Spanje zich voor de laatste acht heeft weten te plaatsen op een WK voor vrouwen. Voor ruim 43.000 toeschouwers in Aukland won Spanje met 5-1 van Zwitserland. Spanje heeft de wedstrijd vanaf het begin onder controle gehad. Opvallend was wel dat Zwitserland nog geen tegendoelpunt had geincasseerd op het Wk maar tegen Spanje gingen er gelijk 5 in. Spanje speelt in de kwartfinale tegen de winnaar van de ontmoeting tussen Nederland en Zuid- Afrika. In de andere 1/8 finale nam Japan het op tegen Noorwegen. Japan wist  vrij verrassend met 3-1 van het sterk geachtte Noorwegen en  Japan wacht op de winnaar van Zweden vs USA.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Sport

meer Sport nieuws »

meest gelezen

HomeSportSpanje voor het eerst bij laatste acht WK vrouwen