vrijdag 21 juni 2024
25 C
Paramaribo
17.7 C
Amsterdam
0
(0)

Spaanse kranten vol lof over “Revolutionar” Frenkie de Jong

lees ook ...

EK2024/ Bondscoach Julian Nagelsmann langer bij Duitse sele...

De 36-jarige bondscoach van Duitsland zal volgens een clausule in zijn contract nog twee jaren aanblijven als coach van de Duitse selectie. Nu Duitsland zich tijdens het EK2024 in eigen land he...

De 26-jarige Nederlandse international en speler van Barcelona Frenkie de Jong was volgens de meeste Spaanse Sportkranten de beste speler van de wedstrijd tussen Barcelona en Real Madrid zaterdagmiddag in Texas USA.

Frenkie de Jong de uitblinker in de EL Clasico tegen Real Madrid  kreeg veel lof van de Spaanse kranten na de wedstrijd. ‘ De Jong komt los’ had Mundo Deportivo als kopstuk. ‘ De beste speler van de wedstrijd was de keizerlijke De Jong, die in zijn kielzog Bellingham, tot nu toe de ster van Madrid kleineerde’. Coach Xavi maakte zich zorgen over het vertrek van Sergio Busquets. Oriol Romeu kwam, maar Frenkie de Jong treedt naar voren. De Nederlandse middenvelder is de eerste die de bal ontvangt, hij meldt zich in het gebied van Marc- Andre Terstegen om het spel op te bouwen, en handelt met overwicht op het middenveld schrijft MD.Ook DARIO AS vindt Frenkie een sleutelspeler. Hij speelde als controleur naast Oriol Romeu, terwijl Pedri en Gudogan meer vrijheid hadden. ‘ Revolutionair’ zo beschrijft Dario Sport het optreden van Frenkie de Jong. Hij kreeg wel een gele kaart na een tackle op Militao.

Frenkie de Jongen tegen Real Madrid : 92,5 % passing accuracy  100% long balls completed.   100 % dribbles completed  100% aerial duels won  5 clearnces en 0 times dribbled past.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Sport

meer Sport nieuws »

meest gelezen

HomeSportSpaanse kranten vol lof over "Revolutionar" Frenkie de Jong