maandag 24 juni 2024
24 C
Paramaribo
22.1 C
Amsterdam
0
(0)

Shona Shukrula eerste vrouwelijke arbiter in Nederlands betaald voetbal

lees ook ...

NBA Finals/ Boston Celtic vestigd record met achttiende NBA ...

De achttiende titel in de NBA is binnen voor Boston Celtics door Game 5met 106-88 te winnen van de Dallas Mavericks en daardoor de Best of seven serie af te sluiten met een 4-1 stand. Geen enke...

De 32 – jarige Shona Shukrula wordt de eerste vrouwelijke arbiter in het Nederlands betaald voetbal. 

Shukrula uit Alkmaar promoveert naar de groep arbiters betaald voetbal en zal volgend seizoen 2024/25 toewerken naar haar 1ste wedstrijd in de Keuken Kampioen Divise. In de afgelopen jaren floot Shona  vooral wedstrijden in de 2de divisie en sinds 2020 wa ze actief als 4de official in de keuken kampioen divisie. Daarnaast floot ze ook UEFA Woman’s Champions league -wedstrijden, EK en Wk kwalificatie – interlands in het vrouwenvoetbal. Via het talententraject scheidsrechters betaald voetbal  stroomt ze nu door naar het hoogste voetbalnieveu in Nederland.

Shona is zeer verheugd met deze stap omhoog. ” Ik ben onwijs trots op mijn promotie naar de groep scheidsrechters betaald voetbal”. Hier heb ik 15 jaar keihard voor gewerkt, ik ben met het vertrouwen at de KNVB in mij heeft, maar ik ben er nog niet. Mijn debuut ligt in het vooruitzicht, maar moet nog wel gebeuren.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Sport

meer Sport nieuws »

meest gelezen

HomeSportShona Shukrula eerste vrouwelijke arbiter in Nederlands betaald voetbal