woensdag 29 maart 2023
26.5 C
Paramaribo
13.2 C
Amsterdam
0
(0)

Scholentoernooi voetbal gehouden te Beekhuizen

lees ook ...

Virusinfectie bij Nederlandselftal dwarsboomt eerste optrede...

Bondscoach Ronald Koeman ziet vijf spelers afhaken bij het Nederlandselftal vanwege het oplopen van een virusinfectie Nederland speelt vrijdag tegen Frankrijk de 1ste wedstrijd in de EK Kwalificati...

Aan het scholentoernooi voetbal op 11 en 12 maart jongstleden op het ABSO kunstgrasveld te Beekhuizen, namen ruim 24 VOJ en VOS scholen deel. Het IMEAO-2 sleepte het kampioenschap in de wacht. Het toernooi werd georganiseerd door het ministerie van Regionale Ontwikkeling en Sport (ROS) in samenwerking met de stichting Sport Spirit.

Het doel hiervan is om de bewustwording onder de studenten te creëren over het belang van sport op school. Onderdirecteur van R&S, Ramon Apoetiti gaf in zijn toespraak aan dat sport duidelijke positieve effecten op de groei en ontwikkeling heeft van een kind. Daarnaast is het beleid van het ministerie ook gericht op het identificeren en ontwikkelen van talenten. Hij riep de studenten op om het vechten en dergelijk gedrag achterwege te laten. “Doe liever samen aan sport. Tijdens het toernooi gaan jullie vechten, maar met de bal.”

Tijdens dit sportevenement hebben de verschillende scholen deel genomen aan het onderdeel voetbal. In totaal zijn er 12 wedstrijden gespeeld, waarna aansluitend, een prijsuitreiking. De winnaar, IMEAO-2 kreeg een geldbedrag van 10.000 SRD en een beker uitgereikt. Havo-1 behaalde het semi-kampioenschap. Er zijn ook prijzen uitgereikt aan de topscoorder en beste doelman van het toernooi.

Dilano Sibilo sprak als vertegenwoordiger van de minister van ROS en gaf aan heel blij te zijn met de spontane participatie van de scholen. Het ministerie heeft al verschillende sportevenementen georganiseerd en mede dankzij de enorme opkomst en enthousiaste deelname van eerdere jaren, was het een zeer groot succes. Ook aan dit evenement namen enthousiaste teams van diverse scholen deel.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Sport

meer Sport nieuws »

meest gelezen

HomeSportScholentoernooi voetbal gehouden te Beekhuizen