zondag 3 december 2023
31.6 C
Paramaribo
1.1 C
Amsterdam
0
(0)

Saudi – Arabie wil organisatie WKvrouwen 2035

lees ook ...

6de plek voor Nederland op FIFA ranglijst

De Nederlandse voetbalselectie van Nederland onder coach Ronald Koeman staat na de uitgegeven wereldranglijst van de FIFA op de 6de plaats. Nederland nestelt zich donderdag op de 6de plaats op de F...

De 64-jarige Technisch Direkteur van het vrouwenvoetbal in Saudi- Arabie heeft tijdens een Sportconferentie in Engeland donderdag aangegeven dat Saudi- Arabie het WK voor vrouwen in 2035 wil organiseren.

Het voorstel van Saudi Arabie om het WK voetbal voor vrouwen te willen organiseren roept wel wat vraagtekens op, dit vanwege de schending van de rechten van de vrouw in Saudi Arabie en ook de LBGT gemeenschap die niet welkom is in Saudi- Arabie.Eerder dit jaar probeerde de Toeristische taak van Saudi- Arabie als sponsor op te treden van het afgelopen WK voor vrouwen in Australie en Nieuw -Zeeland maar dat werd geweigerd.

Het eerst volgende WK voor vrouwen is in 2027. Nederland, Belgie en Duitsland hebben een aanvraag ingediend bij de FIFA om het toernooi gezamelijk te organiseren. Ook Brazilie, Zuid- Afrika en het duo Mexico/ USA hebben aangegeven ook het toernooi te willen organiseren.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Sport

meer Sport nieuws »

meest gelezen

HomeSportSaudi - Arabie wil organisatie WKvrouwen 2035