donderdag 21 september 2023
32.9 C
Paramaribo
15.2 C
Amsterdam
0
(0)

Saoedi – Arabie neemt de Sportmarkt in Azie en Arabie over

lees ook ...

Dick Advocaat nieuwe bondscoach Curacao

De 75-jarige Nederlandse trainer Dick Advocaat denkt nog niet aan stoppen en wordt de nieuwe bondscoach van Curacao. Dick Advocaat, die eerder dit jaar in de maand juni afscheid nam van ADO Den Haa...

Ooit had de Chinese competitie de ambitie om grote Europese spelers naar het eigen land te halen maar in 2023 heeft Saoedi – Arabie de markt naar zich toegetrokken met het aantrekken van de Braziliaan Neymar Jr.

De Oliestaat heeft als doel de eigen competitie zoveel mogelijk op te fleuren om zo meer kans te maken op de WK organisatie in 2030 . Eerst werd Cristiano Ronaldo aangetrokken om de aandacht te trekken en nu wordt Neymar Jr aangetrokken om het doel te verwezenlijken. Waar ooit de Chinese competitie een aantal grote spelers naar de eigen competitie haalde, pakt Saoedi – Arabie het nu een stuk serieuzer aan door absolute tospelers te overtuigen met het Saoedische geld. Eerst maakten Cristiano Ronaldo, Karim Benzema en Sadio Mane  de overstap naar de Saudi League en nu is het de beurt van de Braziliaanse international NeymarJr.

De drijvende kracht achter al die spraakmakende Europese transfers is het Saoedische Public Investment Fund (PIF) .Het fonds van de overheid is namelijk eigenaar van de 4 grootste clubs in de Saudi Pro League en staat onder toezicht van kroonprins Mohammed Bin Salman. De man die ook mede-eigenaar werd van New Castle United.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Sport

meer Sport nieuws »

meest gelezen

HomeSportSaoedi - Arabie neemt de Sportmarkt in Azie en Arabie over