Suriname ALTIJD Dichtbij

Sport

Samenwerking Surinaamse boks bond en Surinaamse thaibox bond een feit

Geplaatst

op

door

De Surinaamse Boks Bond en de Surinaamse Thaibox Bond gaan nu hand in hand. In het verleden waren er tal van spanningen tussen deze 2 sportorganisaties en die zijn intussen al glad gestreken.

Afgelopen weekend zijn er gesprekken gevoerd tussen het bestuur van SUBOBO en SUTHAIBO welke hebben geleid tot een samenwerking. Daarnaast zijn er gesprekken gevoerd tussen de SUTHAIBO en de MMA/Grappling-organisatie in Suriname. Met het oog op de aankomende Wereldkampioenschappen voor MMA/Grappling en de Pan-Amerikaanse kampioenschappen voor zowel Kickboksen als Muay Thai in November dit jaar is dit absoluut een aanwinst.  

De SUTHAIBO samen met de SUBOBO en de MMA/Grappling organisatie vormen één sterke partij die de belangen van de vechtsportsers in Suriname nog beter en completer zal behartigen. Volgens Ilonka Elmont de voorzitter van de SUTHAIBO is er geen glans zonder wrijving. Het gaat bij de 3 sportorganisaties om een groter plaatje.  “Het is belangrijk dat we onze neuzen één kant op hebben, ons hard maken en strijden voor een gezamenlijk doel. Ik ben blij dat we nu samen keihard aan de slag kunnen om nog sterker ten tonele te verschijnen. Zo kunnen we verder bouwen aan een goed fundament voor beide organisaties. Onze doelen zijn identiek en wij gaan elkaar aanvullen om de sporten beter en positief te promoten. De vechtsporters zullen daar echt veel profijt van hebben.”

Remy Burke, voorzitter van de boksbond geeft aan dat hij blij is met de samenwerking en de samenwerking gestalte zal krijgen. “Ik heb er alle vertrouwen in. Ik ben een sportman in hart en nieren en ruim 40 jaar met vechtsport in Suriname bezig. Hier ben ik al jaren voorstaander van. We hebben de gesprekken met elkaar goed kunnen gebruiken om zaken nader te verduidelijken en binnen de kaders afspraken te maken. We kunnen nu echt met elkaar gaan bouwen aan een sterke organisatie. Heel goed voor ons allemaal dat dit een positief resultaat heeft.” Alle partijen erkennen dat de thaiboksbond, boksbond en de MMA/Grappling organisatie zeer gelukkig met deze samenwerking zijn end at di teen heel goede basis is voor een samenspel.

Reageer op dit bericht

Reageer op dit artikel

1000


Advertentie

Nederland

Topschutter Dessers beschikbaar voor Nigeria

Geplaatst

op

door

Cyriel Dessers is geboren in België, maar het zou zomaar kunnen dat de huidige topscorer van de eredivisie international wordt voor Nigeria. De 24-jarige spits van Heracles Almelo heeft onlangs een gesprek gehad met de voorzitter van de Nigeriaanse voetbalbond, Amaju Pinnick. “De interesse is serieus. Cyriel stelt zich graag beschikbaar voor de nationale ploeg van Nigeria”, bevestigde een woordvoerder van Heracles na berichtgeving uit Nigeria.

De spits mag zich met elf doelpunten topscorer van de eredivisie noemen. Na twee tegenvallende jaren bij FC Utrecht heeft Dessers bij de huidige nummer 5 van de Nederlandse competitie zijn vorm hervonden.

Dessers heeft een Belgische vader en een Nigeriaanse moeder. Hij mag daarom voor beide landen uitkomen. “Ik ben een trotse Nigeriaan”, zegt Dessers op het Twitteraccount van de Nigeriaanse bond. “Ik kan niet wachten tot ik mijn droom kan vervullen door het groen en wit te dragen.” Dessers zou in maart, bij de volgende interlandperiode, kunnen debuteren voor de ‘Super Eagles’.

ANP

Lees verder

Sport

Winston Babel en Orthea Riley reageren op transfer

Geplaatst

op

door

Begeleider en coach Winston Babel geeft een reactie op de transfer van Orthea Riley naar Ado Den Haag. Er wordt een nadere toelichting gegeven hoe deze transfer tot stand is gekomen. Ook Orthea Riley verteld wat deze transfer voor haar betekend en wat het met haar doet.

Winston Babel : “Het doet heel veel met mij, had een droom 10 jaar geleden om top talenten uit Suriname de kans te geven in het betaalde voetbal”

Orthea Riley : “Ik wilde al jaren prof voetbalster worden en het is me nu eindelijk gelukt.”

Lees verder
Advertentie

Laatste reacties

Meest gelezen