Suriname ALTIJD Dichtbij

Sport

Samenwerking Surinaamse boks bond en Surinaamse thaibox bond een feit

Geplaatst

op

door

De Surinaamse Boks Bond en de Surinaamse Thaibox Bond gaan nu hand in hand. In het verleden waren er tal van spanningen tussen deze 2 sportorganisaties en die zijn intussen al glad gestreken.

Afgelopen weekend zijn er gesprekken gevoerd tussen het bestuur van SUBOBO en SUTHAIBO welke hebben geleid tot een samenwerking. Daarnaast zijn er gesprekken gevoerd tussen de SUTHAIBO en de MMA/Grappling-organisatie in Suriname. Met het oog op de aankomende Wereldkampioenschappen voor MMA/Grappling en de Pan-Amerikaanse kampioenschappen voor zowel Kickboksen als Muay Thai in November dit jaar is dit absoluut een aanwinst.  

De SUTHAIBO samen met de SUBOBO en de MMA/Grappling organisatie vormen één sterke partij die de belangen van de vechtsportsers in Suriname nog beter en completer zal behartigen. Volgens Ilonka Elmont de voorzitter van de SUTHAIBO is er geen glans zonder wrijving. Het gaat bij de 3 sportorganisaties om een groter plaatje.  “Het is belangrijk dat we onze neuzen één kant op hebben, ons hard maken en strijden voor een gezamenlijk doel. Ik ben blij dat we nu samen keihard aan de slag kunnen om nog sterker ten tonele te verschijnen. Zo kunnen we verder bouwen aan een goed fundament voor beide organisaties. Onze doelen zijn identiek en wij gaan elkaar aanvullen om de sporten beter en positief te promoten. De vechtsporters zullen daar echt veel profijt van hebben.”

Remy Burke, voorzitter van de boksbond geeft aan dat hij blij is met de samenwerking en de samenwerking gestalte zal krijgen. “Ik heb er alle vertrouwen in. Ik ben een sportman in hart en nieren en ruim 40 jaar met vechtsport in Suriname bezig. Hier ben ik al jaren voorstaander van. We hebben de gesprekken met elkaar goed kunnen gebruiken om zaken nader te verduidelijken en binnen de kaders afspraken te maken. We kunnen nu echt met elkaar gaan bouwen aan een sterke organisatie. Heel goed voor ons allemaal dat dit een positief resultaat heeft.” Alle partijen erkennen dat de thaiboksbond, boksbond en de MMA/Grappling organisatie zeer gelukkig met deze samenwerking zijn end at di teen heel goede basis is voor een samenspel.

Reageer op dit bericht

Reageer op dit artikel

1000


Advertentie

Nederland

Onwijs veel vraag naar kaarten Mega gevecht Verhoeven vs Hari

Geplaatst

op

door

De vraag naar kaarten voor het mega gevecht Verhoeven vs Hari op 21 december in de Gelredome is onwijs groot. De organisatie Glory heeft laten weten de vraag naar kaarten nauwelijks aan te kunnen. Er zal een nieuwe indeling moeten plaatsvinden van de Arnhemse arena om binnen de mogelijkheden meer toeschouwers een plek te kunnen geven.

Het gevecht wordt nu al gezien als een WK finale. De directeur van Glory Marshall Zelaznik is onder de indruk en had deze hype niet verwacht. De aanvragen naar kaarten is enorm, inmiddels zijn er al 25.000 registraties. Dit is voor het kickboksen een uitzonderlijk aantal.

De verwachting is dat er meer dan 20.000 kaarten verkocht zullen worden. Er wordt volop aandacht besteed aan de indeling van de Arnhemse arena om zoveel mogelijk plaatsen beschikbaar te maken. Er wordt geattendeerd om geen kaarten te kopen bij malafide buro’s. Deze kaarten zijn niet geldig op de dag van het evenement zelf.

Donderdag 26 juli begint de verkoop voor de fans die zich via Glorykickboxing.com geregistreerd hebben. Vrijdag is er eventueel vrije verkoop.

Lees verder

Buitenland

Xavi Simons vertrekt bij Barcelona

Geplaatst

op

door

De zeer getalenteerde voetballer Xavi Simons vertrekt bij de jeugdopleiding van Barcelona. Xavi Simons behoort tot de buiten categorie jeugdvoetballers bij Barcelona. Via Social Media heeft de 16 jarige middenvelder al afgescheid genomen van zijn ploeggenoten, trainers, staf en de Barcelona-fans.

Eerder werd al aangegeven door Mino Raiola (de zaakwaarnemer van Xavi Simons), dat de contract onderhandelingen moeizaam verlopen. Raiola stelde speciale eisen voor de getalenteerde jeugdspeler volgens de clubleiding van Barcelona. De clubleiding van Barcelona wilt geen uitzonderingen voor jeugdspelers maken en daar hoort Xavi Simons ook bij.

Super talent Xavi Simons

Mino Raiola heeft kenbaar gemaakt dat Xavi Simons de overstap naar een andere club kan maken, hij heeft al diverse aanbiedingen als optie. Barcelona schijnt daar geen gehoor aan te geven. Het toptalent heeft nu zelf via Social Media laten weten te zullen vertrekken. Vermoeden is dat de getalenteerde jeugdspeler naar Paris Saint-Germain zal vertrekken, echter is dit nog niet bevestigd.

Dit is niet makkelijk”, zegt Simons op Twitter. “Afscheid nemen is een van de moeilijkste dingen in het leven en vandaag is het mijn beurt om vaarwel te zeggen tegen wat voor lange tijd mijn huis en leven is geweest. Negen jaar geleden kwam mijn droom uit toen ik voor het eerst het shirt van Barcelona aan mocht trekken. Door de jaren heen heb ik veel overwinningen en nederlagen meegemaakt. Ik ben vaak gevallen en telkens weer opgestaan. Mijn ploeggenoten, mijn trainers en de staf van La Masía hebben me altijd bijgestaan.”

“Ook al ben ik pas zestien jaar oud, ik heb de liefde gevoeld van honderdduizenden Barcelona-fans, die me wilden zien groeien en hoopten dat ik het Camp Nou zou halen. Tegen hen wil ik vanuit de grond van mijn hart zeggen: bedankt. Ik zal onze tijd samen nooit vergeten en voor altijd koesteren. Ik begin een nieuw en spannend avontuur buiten Barcelona, maar zal deze club en zijn fans voor altijd bij me dragen.”

Lees verder

Meest gelezen

X