dinsdag 3 oktober 2023
28.3 C
Paramaribo
18.8 C
Amsterdam
0
(0)

Samenwerking ATP en Saudie Arabie komt op gang

lees ook ...

KNVB Voorzitter Just Spee stelt functie ter beschikking

De 58-jarige Just Spee heeft om gezondheidsredenen besloten zijn functie als voorzitter van KNVB neer te leggen deze mededeling deed hij vrijdagochtend aan het overig bestuur van de KNVB. Spee werd...

ÞEen  mogelijke samenwerking tussen de ATP tennis en  Saudie Arabie  neemt steeds meer vormen aan om een officiele tennis  toernooi in  Arabie  te organiseren.

ATP  tour- voorzitter Andrea Gaudenz vertelde onlangs positieve gesprekken  te hebben gehad met het Public Investment Fund en andere potentiele investeerders om verachillende  sport projecten te ondersteunen.Alhoewel Saudie Arabie  nog nooit een officieel tennis toernooi heeft georganiseerd hebben  verschillende  topspelers al aangegeven  heel positief te staan over het houden van een tennis toernooi  in  Saudi Arabie. Daniil Medvedev  heeft eind vorig jaar meegedaan  aan  de Diri Yah Cup, dat is een exhibition- event in  Saudi Arabie. ” Het voelde goed aan om daar te spelen ” was de reactie van  Medvedev.

Vanwege de vele mensenrechten Schendingen in Saudie Arabie  had Amnesty International sporters  opgeroepen  om kritisch naar tournooien georganiseerd in  Saudie Arabie  te kijken en op gepaste wijze zich uit te spreken indien zaken anders verliepen dan gepland. Natuurlijk  zijn niet  alle tennissers  voorstander van het organiseren  van een tennis tournooi in Saudi Arabie. Tennis legende John Mc Enroe is  absolutely er tegen, hij haalt nog aan wat de beoefenaars van Golf jaren geleden is over komen in Saudie Arabie. ” Willen  we dat ook met tennis ”  was zijn reactie.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Sport

meer Sport nieuws »

meest gelezen

HomeSportSamenwerking ATP en Saudie Arabie komt op gang