Amsterdam
0
(0)

Ryan Gravenberch schiet Ajax in blessuretijd naar winst

Het B-elftal van Barcelona heeft zaterdagmiddag een krappe 1-0 zege geboekt op Cadiz in de LA Liga. Coach Xavi Hernandez van Barcelona had voor 8 spelers ruimte vrij gemaakt om in de basis te s...

Ajax wist vrijdagavond wederom in blessuretijd op t nippertje te winnen. Het was Ryan Gravenberch die in de blessuretijd (92e minuut) met een schitterende schot van 25 meter afstand het doel wist te vinden. Hierdoor werden de drie punten alsnog naar Amsterdam meegenomen , 2-3 winst op Cambuur.

Ajax begon goed aan de wedstrijd met attractief voetbal, mooie aanvallen en combinaties voerden eerste helft de boventoon. Het werd ook al snel 0-1 in het voordeel van Ajax.

Ajax bleef strooien met mooie aanvallen, deze resulteerde nog niet direct in doelpunten. Pas aan het eind van de eerste helft, was het Haller die de 0-2 maakte voor Ajax, na een mooie voorzet van Ryan Gravenberch.

Cambuur probeerde wel onder de druk van Ajax te voetballen en creëerde daarmee kleine kansen. De halve kansen die Cambuur kreeg hebben ze niet te weten te scoren in de eerste helft.

Tweede helft kwamen de Amsterdammers slecht uit de startblokken, het getoonde spel van de eerste helft was er niet meer. Het was Cambuur die beter spel vertoonde en Ajax veel meer weerstand bood. Binnen 4 minuten van de tweede helft wist Cambuur speler Issa Kallon de 1-2 te maken. Cambuur bleef aanvallen en mogelijkheden creëren. De goalkeeper van Ajax, Onana heeft met een mooie redding Ajax staande weten te houden in de 70e minuut.  Toch wist Cambuur te scoren in de 78e minuut, Patrick Joosten die de 2-2 scoorde. De spanning in de laatste minuten was weer helemaal terug. Het leek er sterk op dat de wedstrijd zou eindigen in een remise. Toch was het Ryan Gravenberch die Ajax gered heeft in de 92e minuut, met een keiharde afstandsschot van 25 meter het netje wist te raken. Een Fantastisch mooi doelpunt waarmee de ontlading voor Ajax groot was. De Amsterdammers konden hiermee alsnog met een overwinning naar huis.

Komende dinsdag speelt Ajax in de Champions League de return thuis tegen Benfica.