Suriname ALTIJD Dichtbij

Sport

Ryan Babel, Donyell Malen en Georginio Wijnaldum: “Het was moeilijk”

Geplaatst

op

door

Nederlands Elftal heeft afgelopen donderdag in de slotfase Noord-Ierland verslagen. De wedstrijd werd gespeeld in het kader van de EK kwalificatie in 2020. Deze overwinning was een belangrijke zege voor het Nederlands elftal. Ryan Babel, Donyell Malen en Georginio Wijnaldum vertellen hoe moeizaam dit was.

Ryan Babel :“Het was moeilijk dus je moet geduldig blijven aan de bal”

Donyell Malen: “Als je 1-0 achter komt, weet je dat je een behoorlijke klus hebt”

Georginio Wijnaldum :“Een moeilijke tegenstander die het ons onmogelijk maakten om te voetballen”

De volgende wedstrijd van Oranje is zondag in Minsk tegen Wit-Rusland. 

1 Reactie

1
Reageer op dit artikel

1000
Tigri

Trots op de mannen. Na Kluivert hebben we geen echte spits meer gehad die aan de lopende band scoorde..misschien is het wel nu met 1 van hun ..Advertentie

Nederland

We gaan naar het EK, dat is het belangrijkst

Geplaatst

op

door

Virgil van Dijk vond het niet zo belangrijk dat het Nederlands elftal zaterdag bij Noord-Ierland (0-0) het ticket voor het Europees kampioenschap veiligstelde zonder heel goed te spelen. “We kunnen er heel lang over praten, maar we gaan naar het eindtoernooi. We kunnen de focus volledig op het EK leggen”, zei de aanvoerder.

“We wisten dat het lastig zou worden. We hebben mogelijkheden gehad om te scoren”, vervolgde Van Dijk. “Het laatste kwartier moet je heel sterk blijven, met corners en lange ballen. Dat hebben we goed gedaan, we stonden goed.”

ANP

Lees verder

Nederland

Koeman:’Wedstrijd snel vergeten’

Geplaatst

op

door

Ronald Koeman was vooral trots dat hij met het Nederlands elftal het EK heeft gehaald. “Ik vind dat je deze wedstrijd snel mag vergeten. Ik ben blij en trots op het team. We zijn er eindelijk weer bij. Dat is een groot compliment voor deze groep”, sprak de bondscoach na het doelpuntloze gelijkspel bij Noord-Ierland.

Voor het eerst sinds 2014 is Nederland weer aanwezig op een eindtoernooi. Een 0-0 was voldoende om naar het EK 2020 te gaan. Daarmee is de wederopstanding van Oranje volbracht na het pijnlijke gemis van het EK 2016 en WK 2018. 

“We hebben een wedstrijd gezien die je vooraf kon verwachten”, zei de bondcoach. “Noord-Ierland ging in de beginfase een beetje stormen. Ze hebben twee momenten gehad, voor de rest niet. We moeten het ook niet overdrijven. We hebben het professioneel uitgespeeld. Aanvallend hadden we meer kunnen en moeten brengen.”

Koeman vindt dat er in Nederland, na moeizame jaren, nu al snel weer kritisch wordt gesproken als het voetballend eens wat minder is. “We zijn een landje waar we eerst de boel afbreken en daarna weer heel erg blij zijn. Daar stoor ik me wel eens aan. We zijn zelf ook heel kritisch. Maar we hebben het geweldig gedaan, we gaan een geweldig toernooi tegemoet.”

ANP

Lees verder

Meest gelezen

X