maandag 11 december 2023
24.4 C
Paramaribo
9.3 C
Amsterdam
5
(3)

Rowena Ondaan en Griffith Vaissaire opgeroepen voor Suriname

lees ook ...

De verkoelde relatie tussen Joao Felix en Diego Simeone

De ploeg van de Argentijnse coach Diego Simeone Atletico Madrid verloor zondagmiddag met 0-1 van Barcelona in de LA Liga terwijl de meeste ogen gericht waren op Diego Simeone en zijn ex- speler Joao F...
De voetbalsters Rowena Ondaan (26) en Griffith Vaissaire (25) zijn geselecteerd voor het Nationaal voetbal elftal van Suriname. De speelsters zijn afkomstig van de Nederlandse voetbal club SSS in Waal. De voetbalsters zijn zeer verheugd met deze uitnodiging en zien deze oproep als een waar avontuur. 
Beide vrouwen hadden deze selectie niet verwacht, het was dan ook een aangename verassing te mogen uitkomen voor Suriname. Dit is te lezen op de social media pagina van hun voetbalclub. De voetbalsters zijn door culturu.com benaderd om een persoonlijke reactie te geven omtrent hun selectie, maar zij mogen tot en met 10 februari niet met de pers praten.
De SVB heeft sinds kort een samenwerking met het managementbureau van ex-voetballer/trainer Brian tevreden, genaamd “Tevreden Group”.
De opdracht is nu ook om Surinaamse speelsters in Nederland te benaderen om het Surinaamse vrouwenvoetbal naar een hoger plan te tillen. Dit plan was al eerder ingezet bij de mannen van “Natio” onder leiding van ex-bondscoach Dean Gorré.
De voetbalsters zullen twee kwalificatiewedstrijden spelen tegen Mexico (uit) op 18 februari en Anguilla (thuis) op 22 februari. De wedstrijden worden gespeeld om de CONCACAF Cup.
In april zullen de volgende twee kwalificatiewedstrijden gespeeld worden tegen Puerto Rico (uit) 8 april en Antigua en Barbuda (thuis) 12 april. Het doel is om het eindtoernooi te bereiken van de CONCACAF cup in Mexico.
Het resultaat van dit toernooi zal uitwijzen of de vrouwen van Suriname zullen deelnemen  aan het WK voor vrouwen in 2023 welke gehouden zal worden in Australië en Nieuw-Zeeland en de Olympische Spelen in 2024.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Sport

meer Sport nieuws »

meest gelezen

HomeSportRowena Ondaan en Griffith Vaissaire opgeroepen voor Suriname