zaterdag 18 mei 2024
23.4 C
Paramaribo
19.7 C
Amsterdam
0
(0)

Romario de Souza Faria haalt zijn voetbalschoenen uit de ijskast

lees ook ...

NATIO/ Vaessen en Kerk in voorselectie NATIO Suriname

Bondscoach van NATIO Suriname Stanley Menzo heeft de namen van spelers die in de voorselectie zitten vrijgegeven en opvallend is toch wel de namen van doelverdediger Vaessen en kerk. In aanloop...

De 58-jarige oud- Braziliaans international en speler van Barcelona, Valencia en PSV Romario de Souza Faria heeft gemeend zijn voetbalschoenen uit de ijskast te halen en weer actief tegaan voetballen.

Romario de Souza Faria, die in zijn actieve voetbalcarriere heeft gespeeld voor Vasco de Gama, Valencia, PSV, Barcelona en de Nationale selectie van Brazilie heeft gemeend op 58-jarige leeftijd weer tegaan voetballen. Na het be-eindigen van zijn actieve voetbalcarriere stapte Romario  de politiek in. ” Nu is het weer tijd om tegaan voetballen en wel samen met mijn zoon Romarinho. Romario is de huidige clubPresident van America.

Romario zette in 2009 een punt achter zijn actieve voetbalcarriere. In 1994 werd hij wereldkapioen met Brazilie door in de finale Italie na het nemen van strafschoppen te verslaan. Romario won ook de Copa America met Brazilie.Hij speelde 71 keer voor de Nationale selectie van Brazilie en scoorde 55 doelpunten.

Romario staat nu officieel ingeschreven als speler van de Club America in Rio de Janeiro in de Serie A2 campeonato de Carioca. Een competitie waaraan 12 clubs meedoen en de start is op 18 mei 2024. ” Ik wil gewoon spelen voor mijn lievelingsclub en na natuurlijk samen met mijn  zoon Romarinho. ” Het geld dat de club me zal betalen doneer ik terug aan de club” ik doe mee omdat ik nog verliefd ben op het  voetballen” zegt Romario

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Sport

meer Sport nieuws »

meest gelezen

HomeSportRomario de Souza Faria haalt zijn voetbalschoenen uit de ijskast