maandag 24 juni 2024
24 C
Paramaribo
22.1 C
Amsterdam
0
(0)

Roland Garros/ Carlos Alcaraz voor het eerst in finale Frans Open

lees ook ...

Euro2024/ Portugal in blessuretijd langs Tsjechie

Het is Portugal met Cristiano Ronaldo in de basis pas in blessuretijd gelukt om de ploeg van Tsjechie aan een kant te zetten in EK2024. Tegen alle verwachtingen in kwamen de Oost- Europeanen in...

Carlos Alcaraz heeft zich vrijdagavond voor het eerst plaatst voor de finale van Roland Garros  ten koste van Jannik Sinner.

Het is voor het eerst dat de Spanjaard die eindstrijd gaat spelen. Alcaraz won in een 5 setter met de setstanden 2-6 6-3 3-6 6-4 6-3 in de halve finale van Sinner. Het was wel geen wedstrijd op een hoog niveau, maar pas aan het einde van de 4de set ging het los. De 21- jarige begon in Parijs slecht aan de halve finale tegen Sinner, waar door iedere tennisfan naar werd uitgekeken. Het leek alsof er veel spanning zat op de arm van Alcaraz, iets waarmee hij tijdens grote wedstrijden wel vaker van last van heeft.

Tijdens de 3de set begon Sinner steeds vaker zijn hand en arm te ontlasten tussen de punten door en het duurde niet lang of de fysio meldde zich tijdens de kantwissels, om de gespannen spieren te masseren en daardoor won Sinner de 3de set. Na 3 uur tennis, niet altijd het allerhoogste niveau. In de 4de kwam het echt los bij beide tennissers.Het was uiteiendelijk Alcaraz die in de 5de set de wedstrijd naar zich toe trok en zijn finale plek veilig stelde. Alcaraz neemt het in de finale op tegen  Alxeander Zverev.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Sport

meer Sport nieuws »

meest gelezen

HomeSportRoland Garros/ Carlos Alcaraz voor het eerst in finale Frans Open