dinsdag 27 februari 2024
33 C
Paramaribo
5 C
Amsterdam
5
(1)

Robinhood en Transvaal spelen openingswedstrijd Suriname profleague

lees ook ...

Tien man spelend Ajax naar achtste finale Conferenceleague

In een wedstrijd die niet aan spanning ontbrak heeft Ajax uit Amsterdam zich donderdag weten te plaatsen voor de achtste finale van de Conference league door in verlenging met 2-1 te winnen van Bode/G...

De Stuurgroep Herinrchting Surinamms voetbal heeft dinsdag in het Owru Cul gebouw een presentatie gehouden over  de Suriname Major League(Prof league) waarbij Robinhood en Transvaal op vrijdag 23 february 2024 de eerste prof wedstrijd spelen.

Op 6 february 2024 wordt vindt de officiele lancering plaats van de Suriname Major League of te wel de 1ste profvoetbalcompetitie in Suriname. Op die dag vindt ook de presentatie plaats van het 1ste bestuur van de SML organisatie. De 1ste prof wedstrijd in de SML wordt op vrijdag 26 february gespeeld tussen de 2 oude rivalen Transvaal en Robinhood. De commissie profvoetbal hield dinsdagavond in het Owru Cul gebouw een persconferentie waarbij de Pers in de gelegenheid werd gesteld vragen te stellen. Rolf Verwey, voorzitter van de Stuurgroep Herinrichting Surinaamsvoetbal gaf een prachtige uiteenzetting. Waarbij aan de orde kwam het traject waarvoor 4 jaar is uitgetrokken om over tegaan tot de oprichting volwaardige profstatus van de SML.

Direct na de officiele launch van de oprichting van het 1ste bestuur van de SML zal dan gelijk van start gaan de promotiecampagne van de 1ste Surinaamse profvoetbal league.Het 1ste bestuur van de SML blijft onder de vlag van de moederorganisatie de SVB, die het contact onderhoud met de Wereldvoetbalorganisatie de FIFA. Op 26 february Transvaal- Robinhood, daarna Intermoengotapoe vs Broki, PVV vs SV Flora, SV Notch- Inter Wanica, Leo Victor vs Voorwaarts.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Sport

meer Sport nieuws »

meest gelezen

HomeSportRobinhood en Transvaal spelen openingswedstrijd Suriname profleague