donderdag 30 mei 2024
31 C
Paramaribo
15.9 C
Amsterdam
0
(0)

River Plate na penaltyserie uitgeschakeld in de Copa Libertadores

lees ook ...

TENNIS/ Nadal uitgeschakeld in eerste ronde Roland Garros

De Spanjaard Rafael Nadal werd maandag vrij verrassend uitschakeld in de ronde van het Roland Garros Tennis tournooi. Rafael Nadal heeft maandag wat misschien zijn laatste wedstrijd is op Rolan...

De Argentijnse kampioen River Plate is dinsdagavond na een dramatische penaltyserie uitgeschakeld in de achtste finales van de Copa Libertadores door de Braziliaanse ploeg International.

Het lot van de Argentijnse kampioen hing in de reguliere speeltijd al aan een zijden draadje. International stond in de return namelijk geruime tijd op een 2-0 voorsprong, nadat de heenwedstrijd nog met 2-1 was verloren. Maar vlak voordat er een Braziliaanse feest kon losbarsten, zorgde River Plate verdediger Robert Rojas met een doelpunt in blessure tijd toch nog ervoor dat strafschoppen eraan te pas moesten komen.

De penaltyserie werd echter een marathon omdat beide ploegen hun eerste 6 strafschoppen raak schoten. Bij River Plate speler  Pablo Solari ging het daarna goed mis. In zijn aanlopp gleed hij uit, maaide de penaltystip kapot en raakte de bal per ongeluk ook nog met zijn beide voeten. Solari schoot raak, maar de VAR keurde de penalty af.Bij de stand van 8-8 besloot de arbiter de resterende strafchoppen aan de andere kant te laten nemen. Maar ook daar ging het mis voor River Plate uiteindelijk was het de oud doelverdediger van de Nederlandse club AZ  die International naar de kwrtfinales van de Copa Libartadores schoot. Ook de ploeg van Rio, Fluminense heeft zich gevoegd bij de beste acht ploegen van de Copa Libertadores door met 2-0 te winnen van Argentinos Juniors.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Sport

meer Sport nieuws »

meest gelezen

HomeSportRiver Plate na penaltyserie uitgeschakeld in de Copa Libertadores