dinsdag 16 juli 2024
32 C
Paramaribo
18 C
Amsterdam
0
(0)

Record aantal toeschouwers zien NATIO vrouwen winnen

lees ook ...

EK2024/ Wondergoal 16-jarige duwt Spanje naar finale plek

De selectie van Spanje heeft zich dinsdag ten koste van Frankrijk zich geplaatst voor de finale van EK2024 door de Fransen met 2-0 te verslaan in de halve finale. In de Allianz Arena in Munchen...

Duizend zeven en twintig toeschouwers zagen de NATIO vrouwen voetbalselectie zondagavond in de Road to Gold Cup met 1-0 winnen van Antiqua.

De goede prestaties van de Nationale vrouwenvoetbalselectie zijn het Surinaams publiek niet voorbij gegaan, vandaar ook de goede opkomst zondagavond in het Dr. Ir. Franklin Essen. Volgens de telling van de Concacaf waren er 1.027 toeschouwers aanwezig in het Essed bij de Concacaf Road to Gold Cup wedstrijd tussen Suriname en Antiqua.Dit is een record voor Suriname, omdat zelfs in de lokale competite er niet zoals mensen aanwezig zijn in het stadion en op international vlak is dat een geweldige prestatie.

Dat er 1.027 toeschouwers aanwezig waren bij de wedstrijd komt groot deels ook vanwege de aanwezigheid van de diaspora speelsters in de selectie, een toegevoegde waarde waar je niet omheen kan.In de wedstrijd van zondagavond maakten zeker 7 speelsters vanuit de diaspora deel uit van de basisopstelling.De reactie  en ondersteuning van het 1.027 koppig publiek was dan ook geweldig. ” Dit is wat we willen zien, we hebben elkaar nodig, ze hebben goed voetbal laten zien, maar de geschapen kansen hebben ze niet weten te benutten, vooral in de 2de helft” reacties vanuit het publiek na de wedstrijd. Opvallend was ook de aanwezigheid van ouders en familie van de speelsters in het stadion.Dankzij het verzilveren van de penalty  door Andaya Landveld won Suriname met 1-0. De eerst volgende tegenstander van Suriname is Guyana, zondag van Dominica won.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Sport

meer Sport nieuws »

meest gelezen

HomeSportRecord aantal toeschouwers zien NATIO vrouwen winnen