zondag 3 december 2023
31.6 C
Paramaribo
1.1 C
Amsterdam
0
(0)

Rechter in Spanje laat gebouwen van de Scheidsrechtersbond onderzoeken

lees ook ...

” Jennifer Beharie niet uit selectie gezet” zegt...

Bondscoach Hesron Jeroe heeft maandagmiddag tegenover Culturu Sport bevestigd dat Jennifer Beharie niet uit de Nationale vrouwenvoetbal selectie van Suriname is gezet. ''We hebben haar voor deze wi...

De gebouwen van de Spaanse scheidsrechtersbond zijn donderdag in opdracht van de rechter onderzocht dit naar aanleiding van mogelijke omkoping van scheidsrechters door de huidige La Liga kampioen Barcelona.

De rechtbank heeft toestemming gegeven om alle gegevens op te halen in het onderzoek dat loopt tegen een arbitrageschandaal, waar FC Barcelona bij betrokken is onder de naam Negreira. Het leeghalen van de gebouwen is een volgende stap in de zaak. De Catalaanse clud is in eigen verwikkeld in een corruptiezaak, waar er wordt geclaimd dat Barcelona betalingen heeft gedaan aan scheidsrechtersbaas Negreira. De rechter heeft Barcelona inmiddels aangeklaagd en daarbij gaat het om voormalige club voorzitter Josep Maria Bartomeu, Sandro Rosel en de oude scheidsrechtersbaas Jose Maria Enriquez Negreira. FC Barcelona zou hem 17 jaar lang hebben betaald voor een bedrag van ongeveer 7,5 miljoen euro.

Op jacht naar nog meer bewijslast voor de beschuldigingen is er dus donderdag een inval geweest bij het scheidsrechterskorps. De Guardia Civil heeft de nval bevestigd, waarbij er geen arrestaties zijn verricht. De club is la aangeklaagd door de rechtbank maar volgens politiebronnen worden er ook in de komende dagen geen arrestaties verwacht. De huidige club President van Barcelona Juan Laporta blijft ontkennen dat Barcelona arbiters heeft omgekocht.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Sport

meer Sport nieuws »

meest gelezen

HomeSportRechter in Spanje laat gebouwen van de Scheidsrechtersbond onderzoeken