zaterdag 18 mei 2024
23.4 C
Paramaribo
19.7 C
Amsterdam
0
(0)

Real Madrid voor de 36ste keer kampioen van Spanje

lees ook ...

Pepijn Lijnders vindt nieuwe uitdaging bij Red Bull Salzburg...

De 41 -jarige Pepijn Lijnders die afgelopen  jaren assistent was van Jurgen Klopp bij Liverpool  gaat voor een nieuwe uitdaging bij de Oostenrijkse club Red Bull Salzburg als hoofdtrainer. Lijn...

De ploeg van coach Carlo Ancelotti Real Madrid is dankzij de nederlaag van Barcelona tegen Girona  voor de 36ste keer kampioen geworden van Spanje.

Real Madrid won zaterdag met 3-0 van Cadiz in de LA Liga en wachtte daarna op de uitslag van Barcelona tegen Girona. Barcelona gaf een 2-1 voorsprong vrij gemakkelijk weg en verloor de wedstrijd met 2-4 van Girona. De nederlaag van Barcelona betekende dat Real Madrid de campagne glazen direct buiten kon zetten om het kampioensfeest in Spanje te vieren.

Real Madrid won eerder op de dag na een 0-0 ruststand uiteindelijk met 3-0 van Cadiz en met nog 4 wedstrijden te spelen in de LA Liga competitie kan Real Madrid niet meer ingehaald worden.Real Madrid kan zich de komende week ook plaatsen voor de finale van de Championsleague maar moet dan in eigen huis weten te winnen van Bayern Munchen, de eerste wedstrijd eindige in een 2-2 gelijkspel.

In de andere belangrijke wedstrijd op zaterdag speelde Barcelona uit tegen Girona. Barcelona kwam reeds na 4 minuten spelen op een 1-0 voorsprong maar een minuut later stond er op het scorebord 1-1  en kort voor rust kwam Barcelona op 2-1 dankzij een perfect genomen penalty van Robert Lewandowski. In de 2de helft bleef Barcelona het spel domineren vooral op het middenveld. Maar 2 goede wissels bij Girona en slordigheid in de achterhoede van Barcelona gaven Giro de kans om terug te komen in de wedstrijd en die winnend met 4-2 af te sluiten. Girona plaatst zich voor het eerst voor de Championsleague

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Sport

meer Sport nieuws »

meest gelezen

HomeSportReal Madrid voor de 36ste keer kampioen van Spanje