maandag 24 juni 2024
26.6 C
Paramaribo
24.8 C
Amsterdam
0
(0)

Real Madrid deelt ook in de Champions league de lakens uit

lees ook ...

NBA Finals/ Boston Celtic vestigd record met achttiende NBA ...

De achttiende titel in de NBA is binnen voor Boston Celtics door Game 5met 106-88 te winnen van de Dallas Mavericks en daardoor de Best of seven serie af te sluiten met een 4-1 stand. Geen enke...

De huidige  kampioen in de Spaanse competitie LA Liga Real Madrid heeft zaterdag hun vijftiende Championsleague titel in de wacht kunnen slepen door de 2-0 overwinning in de finale tegen de Duitse club Borussia Dortmund.

Zoals we dat vaker hebben gezien bij de ploeg van Real Madrid door de tegenstander het idee te geven dat ze beter in de wedstrijd zitten en ze eigenlijk de wedstrijd al hebben gewonnen slaat de ploeg van Real Madrid dan toe. Zaterdag was het de ploeg van Dortmund die in het Wembley stadion vooral in de 1ste helft de beste kansen kreeg en de wedstrijd ook naar hun hand zette, maar helaas niet tot scoren kwam.

In de 2de helft zagen we dat de rollen waren omgekeerd. Real Madrid het spel over en kreeg ook een aantal goede kansen en in de 74ste minuut kwam Real Madrid door en prachte kopbal van Daniel Carvajal uit een corner van Toni Kroos op 1-0 te stand. Dortmund nauwelijks bekomen van de 1-0 achterstand moest 9 minuten later door een fout in de verdediging toe zien hoe de Braziliaanse international Vinicius Jr het 2de doelpunt intikte. Vinicius Jr werd compleet vrijgelaten door de verdediging gelaten  van Dortmund. Dortmund probeerde nog wat te doen in de laatste minuten maar helaas de 15de Champions league titel voor Real Madrid was een feit.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Sport

meer Sport nieuws »

meest gelezen

HomeSportReal Madrid deelt ook in de Champions league de lakens uit