zaterdag 13 april 2024
29.3 C
Paramaribo
18.6 C
Amsterdam
0
(0)

Real en City verzekerd van plekje in kwartfinale Championsleague

lees ook ...

American Footballspeler O.J. Simpson overleden

De 76-jarige voormalig American Footballspeler O. J. Simpson is woensdag aan kanker overleden. O.J.Simpson heeft in zijn actieve sportcarriere gespeeld voor de Buffalo Bills en de San Francisco...

Recordwinnaar Real Madrid heeft zich woensdag weten te verzekeren van een plek in de kwartfinale van de Championsleague ondanks het gelijkspel tegen de Duitse club RB Leipzig.

RB Leipzig speelde in vergelijking met de 1ste wedstrijd woensdag een veel betere wedstrijd tegen Real Madrid en verdiende een beter resultaat dan de 1-1 score.Real Madrid speelde een zeer matige 1ste helft in het Santiago Bernabeu stadion. Het team wist praktisch geen enkele kans te creeren. Een ietwat beter spelend RB Leipzig kreeg voldoende kansen om tot scoren te komen.Xavi Simons kreeg ook zijn kansen voor RB Leipzig, maar ook hij kon weinig iets doen.

In de 2de helft bracht coach Ancelotti de Braziliaanse international Rodrygo binnen de lijnen en dat bracht gelijk wat veranderingen in de aanvalslinie van Real Madrid. De andere Braziliaanse international Vini Jr werd goed aangespeeld door Bellingham en hij zorgde voor de 1-0 voor Real Madrid. RB Leipzig liet gelukkig niet ontmoedigen door het  doelpunt van Real Madrid en bleef koelbloedig zoeken naar de gelijkmaker en die kwam ook door een kopbal van verdediger Willi Orban.Het werd uiteindelijk een 1-1 gelijkspel, aangezien Real Madrid de 1ste wedstrijd met 1-0 had gewonnen gaan zijn over naar de kwartfinale van de Championsleague.Opvallend was wel weer het wangedrag van Vini Jr tijdens de wedstrijd waarbij hij  een speler van RB Leipzig bij de keel pakte, hij kreeg helaas slechts een gele kaart voor zijn zeer onsportieve actie.

 

B-ELFTAL MANCHESTER CITY HEEFT GEEN KIND AAN FC KOPENHAGEN.

Coach Pep Guardiola gunde enkele van zijn topspelers rust in de return ontmoeting van de Championsleague tegen FC Kopenhagen.Erling Haaland en Rodri stonden wel in de basis. City kwam binnen 10 minuten al snel op een 2-0 vorsprong en velen dachten dat het een wedstrijd met een hoge score zou worden. Akanji uit een corner 1-0 en Alvarez, uit een blunder van de Kopenhagen doelverdediger werd het 2-0.Na een halfuur spelen kreeg FC Kopenhagen de gelegenheid een tegendoelpunt te scoren, maar kort voor rust boorde Erling Haaland alle hoop van FC Kopenhagen in met het 3de doelpunt, het werd 3-1.

In de 2de helft probeerden beide ploegen het publiek nog wat leuk voetbal te laten zien, maar het was duidelijk dat vooral Manchester City de 3-1 genoeg vond en FC Kopenhagen probeerde de achterstand beperkt te houden op 1-3. Zo werd er dus niet meer gescoord in de 2de helft. De titelverdediger plaatst zich zonder moeite voor de kwartfinale.  Manchester City plaatst zich hierdoor samen met PSG, Real Madrid en Bayern Munchen alvast voor de kwartfinale van de Championsleague. Komende week  weten we wie de andere kwartfinalisten zullen zijn.

 

 

 

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Sport

meer Sport nieuws »

meest gelezen

HomeSportReal en City verzekerd van plekje in kwartfinale Championsleague