zaterdag 13 april 2024
29.3 C
Paramaribo
18.6 C
Amsterdam
0
(0)

Real – City tegenover elkaar in kwartfinale Championsleague

lees ook ...

Verrassende nederlaag voor Liverpool in de Europaleague

De afscheid nemende Jurgen Klopp werd op een verrassende 3-0 nederlaag van Atlanta getrakteerd donderdag in de kwartfinale van de Europaleague. De Premier League is natuurlijk een stuk prestigi...

Loting kwartfinale Championsleague vrijdagochtend zorgt voor confrontatie Real Madrid tegen Manchester City uit Engeland die de huidige kampioen van de Championsleague is.

Manchester City, de huidige kampioen van de Championsleague speelt in de maand april in de kwartfinale tegen de ploeg die het meest winnaar is geworden van de Championsleague (14 keer Real Madrid). In de maand april (9,10), komen de ploegen in actie. Manchester City vs Real Madrid hebben elkaar in de afgelopen 2 jaren ontmoet in de halve finale van de Championsleague. Real Madrid won in 2022, maar City maakte het toen goed met 4-0 overwinning. ” Het lijkt wel op een traditie te zullen worden” zo reageerde City trainer Pep Guardiola na de loting.” Hopelijk steken we in een uitstekende vorm, trouwens de 1ste wedstrijd is over enkele weken in Madrid. Trouwens alle 8 ploegen zijn toppers in de Championsleague.

Real Madrid won de Championsleague 14 keer en maakten 43 keer hun opwachting in de Championsleague terwijl Manchester City slechts 15 hun opwachting mochten maken in de Championsleague. In principe hebben Real Madrid en Manchester City elkaar 10 ontmoet in de Championsleague, maar wel steeds in de knock-out fase. Real Madrid vs Manchester City in 2012/13 in de groepsfase.

” To be the best you have to beat the best” was coach Carlo Ancelotti van Real Madrid zijn 1ste reactie na de loting van zijn ploeg tegen Manchester City in de kwartfinale van de Championsleague. ” We weten dat Manchester City een topclub en ze worden geworden gezien als een van de kanshebbers om de Championsleague weer te winnen”, maar wij ook een goed team. ” Het maakt voor mij niet uit dat we eerst thuisblijven en daarna naar City moeten afreizen, wij moeten in eigen huis een goede basis  thuis leggen voor de return ontmoeting.” Natuurlijk hadden we een moeilijker tegenstanden kunnen krijgen.Als je de Championsleague wilt winnen moet je City uitschakelen.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Sport

meer Sport nieuws »

meest gelezen

HomeSportReal - City tegenover elkaar in kwartfinale Championsleague