woensdag 24 juli 2024
26 C
Paramaribo
19.5 C
Amsterdam
0
(0)

RB Leipzig wint Duitse Supercup

lees ook ...

Paris2024/ Japanse turnster rookt stiekem sigaret en gaat ni...

Shoko Miyata werd op een trainingskamp in Monaco betrapt op het roken van een sigaret en het drinken van alcohol wat volgens de regels van het Japaans Olympisch comite absoluut niet mag. Het ge...

RB Leipzig heeft zaterdagmiddag beslag kunnen leggen op de Duitse Super na een 3-0 overwinning op de huidige kampioen Bayern Munchen.

Bij Leipzig was Dani Olmo de grote man die alle drie doelpunten voor zijn rekening nam. Bij RB Leipzig was er direct een basis plaats voor Xavi Simons, het vorig seizoen nog bij PSV. Geen mooie uitslag voor Bayern verderdiger Matthijs de Ligt die zijn 24 ste jaardag vierde met een nederlaag van Bayern Munchen. De nummer 3 van het afgelopen seizoen Leipzig nam gelijk het initiatief in de wedstrijd en werd na 3 minuten spelen beloon met een prachtig doelpunt van Dani Olmo. Kort voor rust werd het zelf 2-0  nadat wederom Olmo gebruik maakte na de blunder van De Ligt.

In de 2de helft probeerde Bayern Munchen er alles aan te doen om het getij te keren zelfs de kersverse nieuwe aankoop  Harry Kane werd erbij gehaald, helaas zonder succes want het wederom Olmo die niet het 3de doelpunt scoorde maar ook zijn hattrick noteerde in de ontmoeting. Komende week gaat dan de Duitse competitie officieel van start en speelt Leipzig tegen Bayern Leverkusen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Sport

meer Sport nieuws »

meest gelezen

HomeSportRB Leipzig wint Duitse Supercup