zaterdag 13 april 2024
29.3 C
Paramaribo
18.6 C
Amsterdam
4.5
(2)

Quincy Promes eenzaam en verlaten in gevangenis Dubai

lees ook ...

Paris2024 World Athletics looft bonus uit tijdens Olympisch...

De World Athletics is de eerste internationale sportfederatie die een extra bedrag beschikbaar stelt voor de kampioenen tijdens de aanstaande Olympische Spelen in Parijs. Wie een gouden medaill...

De 32- jarige voetballer Quincy Promes bevindt zich nog in de gevangenis in Dubai vanwege het veroorzaken van een aanrijding in dat land.

Promes was met zijn ploeg Spartak Moskou voor een trainingskamp in Dubai. Helaas mocht Promes na het trainingskamp niet terug naar Rusland, op de luchthaven van Dubai werd hij aangehouden en vertrok niet met de rest van de selectie van Spartak Moskou terug naar Rusland. Later werd als reden aangegeven dat Promes betrokken was bij een aanrijding op weg naar de luchthaven. Promes reed na de aanrijding weg. Na een paar dagen te hebben doorgebracht op een  Politiebureau in Dubai, is Promes nu overgebracht naar een gevangenis, waar hij het heel moeilijk heeft. Geen goede voeding, eenzijdig eten , weinig bewegings vrijheid en geen bezoek van buiten af.

Promes wiens hoofd nu kaalgeschoren is, deelt een gevangenis ruimte samen met 20 andere gevangenen. Promes wacht op uitlevering naar Nederland of Rusland. ” Het is echt niet prettig om de kaalgeschoren Promes in de gevangenis te zien, hij mag geen bezoek ontvangen, drie keer per week mag hij de cel uit voor wat ontluchting, geen ontspanning , sport, geen bewegings vrijheid, geen voetbal, verlaten en eenzaam” zegt een ooggetuige van de omstandigheden van Promes in de gevangenis.

Promes hoopt op een uitlevering naar Rusland, waar hij een straf moet uitzitten vanwege belasting ontduiking. Nederland hoopt ook op een uitlevering van Promes. In Nederland moet hij een straf uitzitten vanwege smokkel van cocaine en het steken van zijn neef met een mes.Promes ziet een uitlevering naar Rusland eerder zitten, dan kan hij trouwens weer gaan voetballen. Het is niet duidelijk wanneer Promes uit de gevangenis van Dubai gehaald zal worden voor uitlevering aan Nederland of Rusland.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Sport

meer Sport nieuws »

meest gelezen

HomeSportQuincy Promes eenzaam en verlaten in gevangenis Dubai