zondag 1 oktober 2023
37.7 C
Paramaribo
19.9 C
Amsterdam
0
(0)

Qatar schrijft gelijk geschiedenis door verlies openingswedstrijd

lees ook ...

Pier Eringa stapt op als voorzitter van de RVC van Ajax

Het bestuur van Ajax heeft woensdagochtend in een persbericht aangegeven dat  Pier Eringa besloten heeft zich terug te trekken als voorzitter van de Raad van Commissarissen (RVC) van Ajax en wel ingaa...

Qatar schreef op de eerste dag van WK2022 gelijk geschiedenis door als organiserend land de openingswedstrijd te verliezen.

De openingsdag van het wereldkampioenschap voetbal in Qatar begon met een prachtige openingsceremonie  en daarna de eerste wedstrijd van het tournooi tussen Qatar en Ecuador.Helaas was de openingsceremonie veel en veel beter dan het getoonde spel van de Nationale selectie van Qatar, die terecht ook met 0-2 verloor van Ecuador, die reeds n 2 minuten spelen op 1-0 kwam maar op aangeven van de VAR werd het doelpunt wegens buitenspel afgekeurd.Enner Valencia scoorde beide doelpunten en plaatste zich gelijk met zijn 2 doelpunten op de topscorerslijst van het tournooi.Ondanks de openingswoorden van de FIFA President Infantino ” Let the Show begin” kon de selectie van Qatar geen show weggeven.Valencia, de maker van de 2 doelpunten raakte ook geblesseerd in de wedstrijd, hopelijk niet van ernstige aard.

 

Karim Benzema, moet Qatar2022 toch aan zich voorbij moeten laten gaan, vanwege een lastige spierblessure. De coach van Frankrijk heeft besloten geen andere speler in zijn plaats op te roepen.

De spaanse club Valencia snapt er niets van, hun verdediger Gaya, die was geselecteerd voor de Spaanse selectie is door bondscoach Luis Enrique naar huis gestuurd met de mededeling dat Gaya geblesseerd is, na terugkomst in spanje heeft de medische staf van Valencia een test afgenomen van hun speler en die blijkt toch fit te zijn.In zijn plaats werd de Barcelona verdediger Balde opgeroepen, heeft dat te maken omdat Enrique ooit coach was van Barcelona.Aan de Spaanse voetbalbond is aandacht gevraagd over deze kwestie.

Nederland –  Aanvoerder Virgil Van Dijk zal tijdens de wedstrijd tussen Senegal en Nederland en ook de rest van het tournooi de OneLove armband niet aantrekken.Nadat de FIFA Nederland heeft bedreigd met een schorsing en boete indien de Nederlandse selectie toch nog zou beslissen de onelove armband te dragen.De onelove armband is meer als ondersteuning voor de LBGT beweging, die geweerd wordt in Qatar.Nederland blijft wel staan en ondersteunt de gedachte van de LBGT beweging, maar voor nu is het allerbelangrijkste het winnen van de wereld beker.

Cristiano Ronaldo-  vanwege de blessure van Karim Benzema bij Frankrijk en Real Madrid had Ronaldo zich aangeboden bij Real Madrid om gedurende 6 maanden te spelen voor de cub, om zodoende de blessure van Benzema op te vangen. Real Madrid heeft Ronaldo inmiddels bedankt voor zijn bereidwilligheid omdat er genoeg spelers zijn bij Real Madrid, die de open plaats van Benzema kunnen invullen.

Ehsan Hajsafi-  verdediger van Iran heeft zich als eerste speler uitgesproken over de politieke toestanden in zijn land en ondersteunend toe naar de anti- government protesten die nu plaatsvinden in Iran, waarbij vorige week een jongedame van 22 jaar werd doodgeschoten op een politiebureau.De selectie van Iran die meedoet aan het WK, was de afgelopen dagen volop in de spotlight omdat er van verschillende kanten werd geprostesteerd tegen hun deelname.Ze moeten weten dat we met ze mee voelen en hun ondersteunen in hun protest tegen de politieke zaken in ons land Iran.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Sport

meer Sport nieuws »

meest gelezen

HomeSportQatar schrijft gelijk geschiedenis door verlies openingswedstrijd