zondag 4 december 2022
25.5 C
Paramaribo
1.1 C
Amsterdam
0
(0)

PSV enige club in de Eredivisie die vaker van Ajax wist te winnen

lees ook ...

La Lakers winnen in de NBA van Milwaukee Bucks

De La Lakers die een slechte start kenden in de NBA competitie hebben vrijdagavond met 133-129 kunnen winnen van de Milwaukee Bucks waarbij Anthony Davis 44 punten scoorde. Los Angeles Lakers wist ...

Na 99 dagen komen Ajax en PSV weer tegen elkaar uit en wel na de doelpuntrijke wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal

Zondag wordt de 13de speelde afgewerkt met de Topper tussen Ajax en Feyenoord en voor de voetballiefhebber is het getal 13 altijd omcirkelt met rood.Wedstrijden tussen deze twee grootmachten in de Nederlandse competitie zorgen altijd voor een waarspektakel .Ajax en PSV stonden elf keer tegenover elkaar waaran Ajax 5 won en PSV drie en wel in het seizoen 2019/2020.Een prachtige thuisvoordeel  dus voor Ajax, maar als we de geschiedenis nagaan dan heeft PSV 53 x gewonnen, 27 x gelijk en 52 x verloren.

Waarom de wedstrijd tussen Ajax en PSV zondag een absolute topper ?Een wedstrijd tussen deze twee topclubs staat altijd garant voor doelpunten. De laatste keer dat het 0-0 eindgde was op 27 februari 2011 in Eindhoven.Opvallend is wel dat in de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal beide teams meer dan drie doelpunten scoren.Ajax en PSV hebben altijd scorende aanvallers voort gebracht, we denken aan Marco van Basten, Ronaldo, Romario, Van Nisteltrooy, Suarez, Memphis Depay.Opvallend dit keer is de terugkeer van EL Ghazi  in de Arena en deze wedstrijd staat ook nog in het teken van wie neemt of behoud de Toppositie in de Eredivisie.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Sport

meer Sport nieuws »

meest gelezen

HomeSportPSV enige club in de Eredivisie die vaker van Ajax wist te winnen