8.1 C
0
(0)

PSG wint eerste kwartfinale wedstrijd in de Championsleague

Het B-elftal van Barcelona heeft zaterdagmiddag een krappe 1-0 zege geboekt op Cadiz in de LA Liga. Coach Xavi Hernandez van Barcelona had voor 8 spelers ruimte vrij gemaakt om in de basis te s...

Uitgerekend Mbappe  zorgt voor  nederlaag   Real Madrid

In een wedstrijd die grotendeels werd gedomineerd door PSG, was Mbappe vanaf het begin de gevaarlijkste speler. Hij profiteerde van Carvajal in het directe duel en kreeg zelfs een penalty van Real Madrid. Messi zag zijn penalty gestopt worden door de   uitstekend keepende doelverdediger van Real Madrid,  Courtois

Courtois was trouwens de beste speler van Real Madrid. De koploper van de Spaanse competitie kwam amper tot de aanval .Slechts drie keer waren  ze echt gevaarlijk voor het doel van PSG. Het was aan de Belgische doelman gelegen om de ploeg in leven te houden

Het was Mbappe zijn vijfde doelpunt in de huidige ChampionsLeague.Hij scoorde totaal 22 doelpunten in de Championsleague. Hij is  totnutoe nog onduidelijk wat zijn contract betreft, die aan het eind van het seizoen afloopt bij PSG. Real Madrid heeft welliswaar de beste papieren in handen om hem in te lijven.

Neymar keert na 78 dagen terug op het veld.In de tweede helft viel hij in voor Di Maria. Hij speelde ook een belangrijke rol in het enig doelpunt gescoord in de wedstrijd door Mbappe

Bij Real Madrid stond  Karim Benzema weer in de basis, na weken van blessure. Vini Jr een van de offensieve spelers bij Real Madrid was nauwelijk te zien in de wedstrijd, hij werd goed onder druk gezet door de verdedging van PSG.In de tweede helft werd hij zelfs vervangen door Eden Hazard. De return ontmoeting wordt op 9 maart in Spanje gespeeld, PSG heeft aan een gelijkspel voldoende om zicht te plaatsten voor de halve finale.