zaterdag 25 mei 2024
30 C
Paramaribo
14.9 C
Amsterdam
0
(0)

PSG voor de twaalfde keer kampioen van Frankrijk

lees ook ...

NBA Play-offs Indiana Pacers naar finale Eastern Conferenc...

Indiana Pacers is er voor het eerst sinds 2014 erin geslaagd vom de finale van de Eastern Conference te halen door de overwinning zondagavond op de New York Knicks. De Pacers versloegen  New York K...

De ploeg van coach Luis Enrique Paris Saint- Germain mocht zich zondag na de nederlaag van AS Roma opnieuw  kronen tot kampioen van Frankrijk.

Ook dit seizoen is PSG dominant in de Franse competitie. De Parijzenaren lieten vaak genoeg punten liggen, maar deconcurrentie bleek simpelweg niet bij machte om daarvan te profiteren.Daardoor is het de ploeg van coach Luis Enrique wederom gelukt het kampioenschap voor de 12de keer in de wacht te slepen.10 van de landskampioenschappen werden in de afgelopen 12 seizoenen behaald.

PSG heeft 70 punten en kan door geen enkele ploeg meer ingehaald worden. PSG verzuimde afgelopen heb kampioenschap direct binnen te halen maar 3-3 gelijk tegen Le Havre. AS Monacao verloor zondag van Olympic Lyon en daardoor was het kampioenschap alsnog binnen.

Er ligt nog wat in het verziet voor PSG. De Franse grotmacht is de enige ploeg die de treble dit seizoen nog kan winnen.Zo staat PSG in de finale van de Franse beker, waarin Olympic Lyon de tegenstander is en maakt de ploeg van Enrique ook hun opwachting in de halve finale van de Championsleague en daar neemt PSG het op tegen de ploeg uit Duitsland Borussia Dortmund.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Sport

meer Sport nieuws »

meest gelezen

HomeSportPSG voor de twaalfde keer kampioen van Frankrijk