Suriname ALTIJD Dichtbij

Sport

Promes weer belangrijk voor Ajax

Geplaatst

op

door

Quincy Promes wordt steeds belangrijker voor Ajax. Vijf dagen na zijn 1-0 tegen Lille OSC opende hij ook de score in het uitduel met PSV. Helaas voor hem was dat niet voldoende voor een zege: 1-1.

“Iedereen weet dat ik gehaald ben voor veel geld”, zei de aanvaller die voor ruim 15 miljoen euro is overgekomen van Sevilla. “De verwachtingen zijn daardoor hoog, dus ik mag het in topwedstrijden ook wel laten zien. Als ik terugkijk op deze week, heb ik dat denk ik wel gedaan.”

Promes erkende dat hij Ajax voor rust al op voorsprong had moeten brengen. Dusan Tadic zette hem helemaal vrij voor het doel, maar Promes schoot naast. “Die bal moet er wel in. Er had dus meer ingezeten voor ons, maar een punt in Eindhoven halen is geen slecht resultaat.”

ANP

Reageer op dit bericht

Reageer op dit artikel

1000


Advertentie

Buitenland

Spaanse supercup naar Saoedi-Arabië

Geplaatst

op

door

De Spaanse supercup wordt in januari 2020 gespeeld in Saoedi-Arabië. In de nieuwe opzet nemen landskampioen FC Barcelona, Real Madrid, Atlético Madrid en Valencia het van 8 tot en met 12 januari tegen elkaar op in het King Abdullah Sports City stadion in Jeddah, meldt een bron van de Spaanse voetbalbond RFEF.

Volgens de Spaanse krant AS is er een contract voor drie jaar afgesloten met Saoedi-Arabië via het sportbedrijf Kosmos van Barcelona-speler Gerard Piqué. Met het driejarige contract krijgt de bond volgens de krant 120 miljoen euro.

De Spaanse bond kondigde in april al aan dat de supercup van opzet ging veranderen en Saoedi-Arabië mogelijk het speelland zou worden. Het is niet meer de wedstrijd tussen de landskampioen en de bekerwinnaar en wordt niet meer aan het begin van het seizoen gespeeld. Er worden nu twee halve finales en een finale gespeeld tussen de nummers één en twee van de competitie en de twee bekerfinalisten.

ANP

Lees verder

Nederland

Voetbalsters willen beter spel tegen Slovenië

Geplaatst

op

door

De Nederlandse voetbalsters willen dinsdag tegen Slovenië niet alleen kwalificatie voor het EK van 2021 vrijwel zeker veiligstellen. De ploeg wil zich volgens bondscoach Sarina Wiegman ook verbeteren ten opzichte van de moeizame uitwedstrijd in Slovenië. Die won Oranje in oktober met 4-2.

De bondscoach wist wat er destijds misging. “Het was toen een van onze mindere wedstrijden. Qua uitvoering en qua veldbezetting. Dat begon bij onszelf. We leden slordig balverlies en zo konden zij counteren.”

Volgens Wiegman is achteraf goed gekeken hoe de ploeg dat anders wil doen. Er volgden daarna ook overtuigende zeges op Rusland en Turkije. “We willen nu laten zien dat het verschil tussen Nederland en Slovenië er wel degelijk is”, keek ze vooruit op het duel van dinsdag in de Gelredome in Arnhem.

ANP

Lees verder

Meest gelezen

X