zaterdag 20 april 2024
25 C
Paramaribo
6.3 C
Amsterdam
0
(0)

Premier League beschuldigt Manchester City van fraude

lees ook ...

NBA Toch nog een plaats voor de Lakers in de Play-offs

De 39-jarige sterspeler van de LA Lakers Lebron James had dinsdagavond met zijn 23 punten een belangrijk aandeel in de 110-106 overwinning op de New Orleans Pelicans. Door de 110-106 overwinnin...

De Premier League heeft de ploeg van Manchester City beschuldigt van het overtreden van de financiële regels en wel na vier jaar onderzoek. Na vier jaar onderzoek te hebben gedaan naar de financiële handelingen van de club,  is de Engelse competitieorganisator tot de conclusie gekomen dat de club meer dan honderd overtredingen heeft begaan.

In Engeland sloeg deze mededeling van de Premier League maandag als een bom. Manchester City zal zich voor commissie moeten verdedigen indien zaken zijn zoals de Premier League heeft aangegeven. Voor velen was dit in feite oud nieuws omdat in 2020 Manchester City ook door de UEFA werd uitgesloten voor deelname aan Europees voetbal vanwege ernstige inbreken op de Financial Fair Play-regels.

Helaas hield het vonnis toen geen stand, omdat de CAS geen reden toen vond om de straf van UEFA over te nemen, maar nu blijkt dat de club alsnog zal worden gestraft. Manchester City heeft niet de juiste informatie doorgegeven als het gaat om de inkomsten zoals de sponsorinkomsten en andere financiële zaken. De club is vanaf 2008 in handen van de Abu Dhabi Group.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Sport

meer Sport nieuws »

meest gelezen

HomeSportPremier League beschuldigt Manchester City van fraude