zaterdag 25 mei 2024
26 C
Paramaribo
17.5 C
Amsterdam
0
(0)

Premier League beschuldigt Manchester City van fraude

lees ook ...

Vincent Kompany officieel nieuwe trainer Bayern Munchen

Bayern Munchen en Burnley hebben eindelijk elkaar gevonden in de afkoopsom van Vincent Kompany als coach van de Engelse club Burnley. De Duitse topclub betaalt een flinke afkoopsom aan Burnley....

De Premier League heeft de ploeg van Manchester City beschuldigt van het overtreden van de financiële regels en wel na vier jaar onderzoek. Na vier jaar onderzoek te hebben gedaan naar de financiële handelingen van de club,  is de Engelse competitieorganisator tot de conclusie gekomen dat de club meer dan honderd overtredingen heeft begaan.

In Engeland sloeg deze mededeling van de Premier League maandag als een bom. Manchester City zal zich voor commissie moeten verdedigen indien zaken zijn zoals de Premier League heeft aangegeven. Voor velen was dit in feite oud nieuws omdat in 2020 Manchester City ook door de UEFA werd uitgesloten voor deelname aan Europees voetbal vanwege ernstige inbreken op de Financial Fair Play-regels.

Helaas hield het vonnis toen geen stand, omdat de CAS geen reden toen vond om de straf van UEFA over te nemen, maar nu blijkt dat de club alsnog zal worden gestraft. Manchester City heeft niet de juiste informatie doorgegeven als het gaat om de inkomsten zoals de sponsorinkomsten en andere financiële zaken. De club is vanaf 2008 in handen van de Abu Dhabi Group.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Sport

meer Sport nieuws »

meest gelezen

HomeSportPremier League beschuldigt Manchester City van fraude