maandag 5 juni 2023
24.2 C
Paramaribo
16.1 C
Amsterdam
0
(0)

Power event in de Ismay van Wilgen sporthal georganiseerd

lees ook ...

Daniel Medvedev uitgeschakeld in Roland Garros

De nummer twee van dec wereld bij de mannen  Daniil Medvedev mag reeds in de eerste ronde van het Roland Garros  Tennis tournooi in pakken na het verlies tegen de Braziliaan  Thiago Seyboth Wild. T...

Stichting Ultimate Power & Strength heeft in samenwerking met het ministerie van Defensie op 25 maart een Power Event georganiseerd in de Ismay van Wilgen Sporthal.  Minister Krishnakoemarie Mathoera van Defensie, de bevelhebber van het Nationaal Leger, Werner Kioe A Sen en een vertegenwoordiger van het ministerie van Regionale Ontwikkeling en Sport, waren daarbij aanwezig.

Volgens bevelhebber Kioe A Sen vereist het werk van een militair heel veel van het lichaam, dus is een goede conditie een vereiste. “Een gezonde geest huist in een gezond lichaam, dus is sport van groot belang voor een militair, plus, sport verbindt”, aldus de bevelhebber.

Ook minister Mathoera omarmt dit evenement waar behalve militairen ook niet-militaire atleten aan deelnamen. De Defensieminister gaf in haar toespraak aan dat militairen middels sport de grens van hun fysiek vermogen verleggen en hun mentale gezondheid versterken. Sport verbindt en de huidige regering promoot een gezonde levensstijl en spoort de gemeenschap aan meer aan sport te doen. Dit werkt preventief op de gezondheidszorg. Met de woorden “May the best sporter win”, verklaarde zij het event voor geopend.

Voorzitter van de stichting, Sujata Ramsaran-Balradjdie die samen met haar man Vikash Ramsaran, initiatiefnemer is van het event geeft aan dat dit het tweede event is onder auspiciën van het ministerie van Defensie waarbij de absolute en relatieve kracht van de mens wordt getoetst. Vikash Ramsaran is sergeant in het Nationaal Leger en daarnaast trainer van een groep vrouwelijke powerlifters.

De onderdelen squat, bench press en deadlift werden getoetst welke werden verdeeld over verschillende dames en heren ronden. Het event had een internationaal karakter omdat er, behalve Surinaamse participanten ook Frans-Guyanese gewichtheffers aan deelnamen. Ter afsluiting van het event ontvingen alle participanten een certificaat en de winnaars kregen een award.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Sport

meer Sport nieuws »

meest gelezen

HomeSportPower event in de Ismay van Wilgen sporthal georganiseerd