woensdag 31 mei 2023
24.7 C
Paramaribo
11.5 C
Amsterdam
0
(0)

Positief Covid-19-testresultaat houdt Opti af van Olympische Spelen

lees ook ...

UEFA neemt binnenkort besluit over Negreira Case Barcelona

De UEFA  zal  in de komende weken een besluit nemen over het zogeheten Negreira Case van Barcelona waarbij de club ervan  wordt beschuldigd arbiters te hebben omgekocht om westrijden in hun voordeel t...

Sören Opti werd bij een verplichte Covid-19-test vóór het afreizen positief bevonden. De badmintonner kan jammer genoeg hierdoor niet meer afreizen naar de Olympische Spelen in Tokio, Japan. Dit meldt het Surinaams Olympisch Comité (SOC) woensdag in een persbericht.

De Surinaamse Badmintonbond, de Badminton World Federation en het Internationaal Olympisch Comité  werden direct geïnformeerd door het SOC. Opti was al ingedeeld. Hij  zou op 24 juli, een dag na aanvang van de Spelen, al in actie komen. Dit zou zijn tweede Olympische deelname zijn, na zijn debuut in 2016 in Rio de Janeiro.

Het SOC doet er alles aan om de rest van de delegatie bij te staan tijdens deze pandemie, zodat zij veilig participeren en huiswaarts keren. Later vertrekken delegatieleider Kirtie Algoe, sportjournalist Marciano Zalman, SOC-voorzitter Ramon Tjon-A-Fat en secretaris Dennis Mac Donald via de Verenigde Staten naar Japan.

Zwemmer Renzo Tjon-A-Joe en coach Yash Daryanani waren eerder vertrokken en zijn al aangekomen. Tjon-A-Joe is dinsdag  begonnen aan een trainingskamp. Hij zal zich 19 juli aanmelden in het Olympisch dorp. Baanwielrenner Jaïr Tjon En Fa reist 26 juli vanuit Zwitserland naar Japan. Hij komt op 6 en 8 augustus, in actie. De Olympische Spelen beginnen 23 juli en duren tot en met 8 augustus.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Sport

meer Sport nieuws »

meest gelezen

HomeSportPositief Covid-19-testresultaat houdt Opti af van Olympische Spelen