woensdag 17 juli 2024
32 C
Paramaribo
18.3 C
Amsterdam
0
(0)

Pep Guardiola wint eerste Championsleague titel met Manchester City

lees ook ...

Bertrand Traore terug bij Ajax

Ajax heeft de eerste verstrking voor het nieuw seizoen in de Ere-divisie binnen en dat is Betrand Traore die transfervrij terugkeert bij de Amsterdamse club. Bertrand Traore tekent een contract...

Na 12 jaar wint Pep Guardiola weer een Championsleague  finale  en dit keer met Manchester City door de 1-0  overwinning op de Italiaanse club Intermilan.

 

  In een uitverkocht Ataturk Olympic stadion in  Istanbul  wint Manchester City voor het eerst in hun voetbal geschiedenis  de beker met de grote open na een toch wel saaie finale  tegen de Italiaanse ploeg Intermilan. Heel even was er een kleine domper bij Manchester City  nadat Kevin de Bruyne  na ongeveer 30 minuten spelen in de 1ste helft vanwege een blessure  het veld moest verlaten  maar zijn vervanger  Phoden heeft een goeie job gedaan.Aangezien beide ploegen niet tot scoren kwamen zochten de 22 spelers   met een 0-0  stand de kleedkamers op voor de rust.

Ook in de 2de helft bleef ManchesterCity  het spel domineren  met een balbezit van 67% tegen Intermilan 33%.  Coach  Izaghi besloot Lukaku  in te brengen  en dat leverde wat aanvallend spel  op bij Intermilan  maar net niet genoeg om de wedstrijd te winnen.  Het was Rodri die op een onbewaakt moment het net wist te vinden voor Manchester City en de 1-0  intikte. Later  zou blijken het gouden doelpunt te zijn in deze Championsleague finale. 2023 is een succesvol voetbaljaar voor Manchester City. Eerst het kampioenschap van de  Premier League  binnenhalen daarna de FA Cup  winnen en zaterdagmiddag  de Championsleague  winnend af sluiten.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Sport

meer Sport nieuws »

meest gelezen

HomeSportPep Guardiola wint eerste Championsleague titel met Manchester City