dinsdag 21 mei 2024
29 C
Paramaribo
16 C
Amsterdam
0
(0)

Paris2024 World Athletics looft bonus uit tijdens Olympische Spelen

lees ook ...

KNVB Bijlow en Gravenberch in voorselectie Nederland

De Bondscoach van het Nederlandselftal Ronald Koeman heeft donderdag de namen van de spelers die deel uitmaken van de voorselectie vrij gegeven. Opvallend in de voorselectie keren terug Rya...

De World Athletics is de eerste internationale sportfederatie die een extra bedrag beschikbaar stelt voor de kampioenen tijdens de aanstaande Olympische Spelen in Parijs.

F

Wie een gouden medaille wint op een van de atletiekonderdelen in Parijs kan een bonus tegemoet zien van 50.000 dollar omgerekend in ongeveer 46.000 euro. In totaal staan er 48 atletiekonderdelen op het programma. Dit betekent dat World Athletics 2,4 miljoen euro beschikbaarstelt om de winnaars te belonen. Dit geld is afkomstig van het international Olympische Comite (IOC).Winnende estafetteteams moeten het bedrag van 50.000 verdelen. Voor de Olympische Spelen van Los Angeles in 2028 streeft World Athletics ernaar om geld beschikbaar te stellen voor het hele podium.

”Er is geen waarde te plakken op het winnen van een gouden medaille” zegt World Athletics- directeur Sebastioan Coe in een officiele verklaring. ” maar we willen wel dat een deel van de inkomsten die wij genereren uit de Olympische Spelen terugvloeit naar de atleten. Zij zorgen immers voor het succes van de Spelen. Dit is een goed  begin “. Overigens is het niet voor het eerst dat atleten een bonus krijgen bij het winnen van een medaille op de Olympische Spelen. De meeste nationale overkoepelende sportbonden zorgen al voor deze financiele beloning.

 

 

 

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Sport

meer Sport nieuws »

meest gelezen

HomeSportParis2024 World Athletics looft bonus uit tijdens Olympische Spelen