maandag 15 juli 2024
33 C
Paramaribo
20.8 C
Amsterdam
0
(0)

Paris 2024/ 6de Olympische Spelen voor Braziliaanse Martha

lees ook ...

Copa America 2024/ Argentinie prolongeert titel

De Nationale selectie van Argentinie won zondagavond voor de zestiende keer de Copa America door in de finale na verlening met 1-0 te winnen van Colombia. De ploeg van bondscoach  Lionel Scalon...

De 38-jarige Braziliaanse superspits Martha zal voor de zesde keer voor Brazilie uitkomen op de Olympische Spelen.

Martha Vieira da Silva zal voor de 6de keer meedoen aan de Olympische Spelen voor haar land Brazilie. De Spelen worden van de maand in Parijs gehouden. De 38- jarige Braziliaanse superspits is door bondscoach  Arthur Elias geselecteerd voor de Nationale Damesvoetbalselectie.Martha kondigde in april haar afscheid van het internationale voetbal aan en speelt eind 2024 haar laatste wedstrijd voor de Braziliaanse selectie. De superspits maakte in 2002 haar debuut en scoorde vooralsnog 119 doelpunten in 184 wedstrijden voor de Selecao.

Voor Martha wordt Paris 2024 haar 6de tevens laatste Olympische Spelen. Bondscoach Arthur Elias noemde de speelster van Orlando Pride bij de bekendmaking van de selectie ” de grootste atleet aller tijden “. Ze speelt goed, dus ze verdient het om bij de selectie te zitten, zegt Elias.Martha werd tijdens de Spelen in Tokio de 1ste speler ooit bij zowel de mannen, als de vrouwen die wist te scoren in 5 opeenvolgende Olympische toernooien. In 2004 en 2008 behaalde Martha met de nationale ploeg een zilveren medialle op de Spelen. Een Olympische gouden medialle ontbreekt nog altijd in Martha haar prijzenkast.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Sport

meer Sport nieuws »

meest gelezen

HomeSportParis 2024/ 6de Olympische Spelen voor Braziliaanse Martha