Suriname ALTIJD Dichtbij

Sport

Osaka door op US Open en maakt statement

Geplaatst

op

Img 90e5a86121bc 1

Tennisster Naomi Osaka is door naar de tweede ronde van de US Open. De 22-jarige, was twee jaar geleden winnares van het Amerikaanse grandslamtoernooi, nu heeft zij haar landgenote Misaki Doi in drie sets: 6-2 5-7 6-2 verslagen.

Osaka kwam de tennis baan op met een zwart mondkapje met daarop de naam van Breonna Taylor, een zwarte Amerikaanse die in maart door een politieagent werd doodgeschoten in haar appartement. Osaka maakt hierbij duidelijk kenbaar zich te mengen in de strijd tegen racisme en politiiegeweld tegen zwarte Amerikanen. Vorige week heeft zij ook protest getoond om de halve finales niet te spelen vanwege het neerschieten van Jacob Blake in Wisconsin.

“Ik heb nu zeven van zulke maskers. Het is behoorlijk verdrietig dat zeven maskers niet genoeg zijn om alle namen van de slachtoffers op te zetten. “Hopelijk haal ik hier de finale, zodat jullie alle maskers te zien krijgen” , aldus Osaka.

Img 69806d36b17a 1

Osaka zal het in de tweede ronde opnemen tegen de Italiaanse Camila Giorgi.

Culturu.com

Reageer op dit bericht
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties


Advertentie

Sport

Gyrano Kerk lyrisch over transfer naar Cagliari

Geplaatst

op

Img Eb65fe51ec13 1

Italiaanse voetbalclub Cagliari heeft nadrukkelijke belangstelling getoond voor  FC Utrecht-aanvaller Gyrano Kerk. Er is inmiddels door de Italiaanse club een bod neergelegd bij de leiding van FC Utrecht.  De aanvaller heeft al een persoonlijk akkoord met bereikt met Cagliari en zal een vierjarig contract ondertekenen. 

Het is nu aan de clubs om te komen tot een overeenkomst. Kerk heeft een contract bij FC Utrecht tot en met de zomer 2023, dit is voor zijn club FC Utrecht een sterke onderhandelingspositie positie. Het liefst wil FC Utrecht de aanvaller behouden, maar ziet ook dat dit financieel als sportief voor Kerk een stap voor uit is. Indien FC Utrecht het gewenste bedrag zal ontvangen van Cagliari, dan zal het zonder slag of stoot de aanvaller naar Cagliari laten gaan. FC Utrecht wil 10 miljoen euro cashen voor Gyrano Kerk. De Italiaanse club heeft een bod van 7 miljoen euro aan FC Utrecht aangeboden, dus er valt hier nog wat te onderhandelen.

 

Culturu.com

 

Lees verder

Sport

Bayern Muchen wil Serginio Dest

Geplaatst

op

Img 2ed3e4358e93 1

Bayern München heeft de hoop nog niet opgegeven en wilt Serginio Dest graag toevoegen aan de spelers selectie. Een delegatie van Bayern was afgereisd naar Amsterdam om zaken te doen met Ajax. De Duitsers willen snel handelen omdat Barcelona ook op de loer is.

De Spanjaarden hebben het iets lastiger omdat zij eerst enkele spelers moeten verkopen alvorens zij nieuwe spelers kunnen toevoegen. Memphis Depay is daar nog steeds in afwachting op groen licht. Het is nu aan Ajax of zij Serginio Dest willen verkopen aan Bayern München, het is nog onduidelijk hoeveel Bayern München voor Serginio wilt betalen en of Ajax daar genoegen mee neemt.

Culturu.com

 

Lees verder

Meest gelezen