woensdag 21 februari 2024
23 C
Paramaribo
9.2 C
Amsterdam
5
(1)

Oranjevrouwen plaatsen zich voor Nation League Final Four

lees ook ...

Tennis Jannik Sinner wint Rotterdam Open

De Italiaanse tennisser Jannik Sinner won zondag de Rotterdam Open door in de finale te winnen van Alex De Minaur met de setstanden 7-5 6-4. De Italiaan kent een voortreffelijk start van het tennis...

Het is de Oranjevrouwen na een krankzinnige voetbalavond gelukt zich te plaatsen voor de Nation League Final Four en wel ten koste van Engeland met een voordeel in doelpunten na de 4-0 overwinning op Belgie.

*Lineth Beerensteyn* of Holland Women celebrates 0-1 with *Lieke Martens* of Holland Women

De opdracht tegen Belgie was simpel zoveel als mogelijk scoren en de wedstrijd winnen.De ploeg van coach Jonker begon daarom ook vol op de aanval. Na ruim  een halfuur spelen vond Nederland het net , oog in oog met de Belgische keeper maakte Lineth Beerensteyn geen fout 1-0. Na 10 minuten spelen in de 2de helft  was het opnieuw Beerensteyn die scoorde 2-0. Het 3de en 4de doelpunt van Nederland kwam op naam van Egurrola en bezorgde Nederland de verdiende overwinning en leidt ze de ploeg naar de Nation League Final Four en ook daardoor houdt Nederland zicht op deelname aan de Olympische spelen.

In de andere wedstrijd die gelijktijdig werd gespeeld met die van Nederland, boekte Engeland een eenvoudige overwinning van 6-0 op Schotland, helaas niet voldoende om zich te plaatsen voor de FINAL FOUR van de Nation League.De coach van Engeland Wiegman kon haar tranen na de wedstrijd niet in toom houden. ” Het is  pijnlijk om zo te worden uitgeschakeld”. Na een krankzinnige avond waarbij Engeland met 3 doelpunten verschil meer moest winnen van Schotland, dan Nederland van Belgie, kwam haar ploeg uiteindelijk een doelpunt te kort om zich te plaatsen voor de Final Four van het toernooi.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Sport

meer Sport nieuws »

meest gelezen

HomeSportOranjevrouwen plaatsen zich voor Nation League Final Four