maandag 22 april 2024
25 C
Paramaribo
7.5 C
Amsterdam
0
(0)

Oranje stelt laat in tweede helft winst veilig

lees ook ...

NBA Heat en Pelicans pakken laatste plek Play-offs

Miami Heat en New Orleans Pelicans hebben zich vrijdagavond als teams geplaatst voor de Play-offs in de NBA. In de voorronde, de play-in, schakelde Miami Heat de Chicago Bulls uit. New Orleans ...

In de Amsterdam Arena werd de wedstrijd Nederland vs Schotland gespeeld. Een oefenwedstrijd ter voorbereiding voor EK 2024 welke wordrt gespeeld van 14 juni tot 14 juli 2024 in Duitsland.

Jeremie Frimpong en Georginio Wijnaldum mochten verassend in de basis startten van bondscoach Ronald Koeman. Frimpong vervult de rechtsback positie in als halve middenvelder en Wijnaldum als box to box speler, een aanvallende middelvelder die in de in  zestien meter moet komen van de tegenstander.

Er werd direct door het Nederlands elftal aanvallend gespeeld met hoog druk op de verdedigers van Schotland. De Schotten wisten zich goed staande te houden en lieten zich niet weg spelen door Nederland. De spelers van Schotland wisten zelf ook kansen te creëren.  In de 10e minuut kopte Shankland op het doel van Nederland vanuit een voorzet van links. Kopbal miste efficiëntie, ging ruim over het doel.

Nederland komt met Memphis Depay en Georginio Wijnaldum ook voor t doel van Schotland, maar het wil net niet lukken om tot een succesvolle afronding te komen.  Uiteindlijk net voor rust in de 39e minuut was het Tijani Reijnders met een fantastich afstandschot op het doel, 1-0 voor Oranje.

Tweede helft

Begin tweede helft direct kansen voor zowel Nederland als Oranje. Leuk begin ! Memphis draaide goed weg bij zijn tegenstander en kon op het doel schieten, de bal werd met een redding door de keeper nog net weg getikt.

Hij kan het nog steeds, Georginio Wijnaldum weet in de 72e minuut te scoren voor Oranje, 2-0.  Een voorzet van de linkerkant weet hij in de zestien meter in het doel te koppen. Keeper kansloos. De bondscoach Koemal wilt dat hij in de zestien meter moet komen. Dit weet Wijnaldum te verzilveren met een goal. Een succesvol debuut voor de Oranje speler, hij is terug van weg geweest.

Ook de Schotten kregen goede kansen maar waren slordig in de afronding. Oranje speler Wout Weghorst scoort in de 84e minuut de 3-0 voor Oranje. Kort erna was het Donyell Malen die in de 86e minuut de 4-0 op zijn conto nam.  Nederlands elftal boekt een overwinning die zij niet meer uit handen gaven.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Sport

meer Sport nieuws »

meest gelezen

HomeSportOranje stelt laat in tweede helft winst veilig