zondag 3 december 2023
31.1 C
Paramaribo
1.7 C
Amsterdam
5
(1)

Oranje speelt gelijk in spannend duel tegen Polen

lees ook ...

Nederlandse vrouwen geven voorsprong uit handen tegen Engela...

Het Nederlandse vrouwenvoetbalelftal heeft vrijdag in de Nation League een 2-0 voorsprong tegen Engeland uit handen gegeven en verloor uiteindelijk de wedstrijd met 2-3. De 3-2 nederlaag vrijdag te...

Nederland heeft in een volle Kuip stadion tegen Polen een aantrekkelijke wedstrijd gespeeld. Bondscoach Louis van Gaal heeft deze wedstrijd keeper Mark Flekken de voorkeur gegeven boven Jasper Cillessen. Laatstgenoemde is geblesseerd en zal vanavond niet in actie komen.

De Nederlanders oefenden direct pressie uit op de Poolse verdediging Hierdoor kwamen de Oranje leeuwen gevaarlijk voor het Poolse doel. De aanvallen kwamen van Nederlandse zijde. Toch waren het de Polen die in de 25e minuut vanaf de rechterkant 0-1 scoorden. Matty cash schiet vanaf rechts hard raak in de rechterhoek. Het doelpunt kwam verassend aan Poolse zijde, daar Oranje in deze fase van de wedstrijd gevaarlijker was.

Oranje moest zich herpakken, door de verassende 0-1 achterstand waren de Oranje leeuwen even van slag. Dit resulteerde in slordig balverlies aan Oranje zijde.

Oranje bleef voetballen op de helft van Polen en pressie uitoefenen. Doelpunt blijft echter nog uit daar de eindpass bij Oranje vaak niet aankwam. De 0-1 was tevens ook de ruststand.

De tweede helft was nauwelijks begonnen en in de 48e minuut was het Zielenski die Polen op een 0-2 voorsprong bracht.

Oranje reageerde hier snel op door een goede voorzet vanaf de linkerkant was het Davy Klaassen die de bal links in het doel scoorde. Ook de daaropvolgende aanval van Oranje was direct raak,Denzel Dumfries wist dit keer het net te vinden van de Poolse doelman,2-2.

De wedstrijd ging over en weer, met goede aanvallen van beide zijden. Nederland zet vol aan en wilt de wedstrijd over de streep trekken.

In de laatste minuten kreeg Oranje een penalty toegewezen, er werd hands gemaakt door een Poolse verdediger. Echter Memphis Depay wist deze penalty niet te benutten. Zijn schot raakt de buitenkant van de paal. Ondanks spannende laatste minuten bleef de eindstand 2-2.

 

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Sport

meer Sport nieuws »

meest gelezen

HomeSportOranje speelt gelijk in spannend duel tegen Polen