zaterdag 24 februari 2024
25 C
Paramaribo
3.5 C
Amsterdam
5
(1)

Oranje plaatst zich voor Nations League

lees ook ...

Florentino Perez bevestigt komst Mbappe naar Real Madrid

Real Madrid president Florentino Perez heeft zaterdagmorgen aan de spelers groep verteld dat komend seizoen Kylian Mbappe voor Real Madrid zal uitkomen. De 25-jarige Franse international Kylian...

In een goed gevulde Arena stadion kwam Oranje in actie in het kader van de Nations League. De laatste wedstrijd voor het WK die zal beginnen in november. Een gewonnen wedstrijd levert groepswinst op en een plek in de finale ronde van de Nations League.

Het waren de Belgen die vooral in de beginfase van de wedstrijd dicteerde. De rode duivels zetten de Oranje spelers goed onder druk, waardoor de Nederlanders moeite hadden om de bal in de ploeg te houden. De eerste kansen waren ook voor de rode duivels, die de kansen niet wisten te verzilveren in goals. Naarmate de wedstrijd vorderde kwam Nederland er beter in. Oranje kreeg ook een mogelijkheid om te scoren, Denzel Dumfries kreeg de bal maar schoot over het doel.

Eerste helft waren beide ploegen aan elkaar gewaagd, er waren mogelijkheden om tot scoren te komen maar echte kansen bleven uit. Geen spectaculaire eerste helft.

Tweede helft

De tweede helft was niet veel anders dan de eerste helft. Beide ploegen hielden elkaar in evenwicht. Van beide zijden waren er kansen maar leverde niet direct doelpunten op. Pas in de 73e minuut was het captain Virgil van Dijk die hard binnenkopt vanuit een corner. 1-0 voor Oranje.

De rode duivels reageerden door nog meer druk uit te oefenen op Oranje, en probeerden de Oranje spelers zo op hun eigen helft te houden. Door de Belgen goed opgezette aanvallen, nadrukkelijk op zoek naar de gelijkmaker. Met nog tien minuten op de klok, werd het een spannend einde van de wedstrijd. Er kwamen kansen over en weer. Oranje verzuimde om het af te maken, waardoor de rode duivels in de wedstrijd bleven. Uiteindelijk wisten de belgen niet meer te scoren, en bleef het 1-0 voor Oranje.

Nederland is hiermee groepswinnaar en plaatst zich voor de finale ronde van de Nations League.

 

 

 

 

 

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Sport

meer Sport nieuws »

meest gelezen

HomeSportOranje plaatst zich voor Nations League