zondag 29 januari 2023
27.2 C
Paramaribo
5.4 C
Amsterdam
0
(0)

Oranje Leeuwinnen uitgeschakeld op het EK

lees ook ...

Mbappe scoort voor het eerst vijf doelpunten voor PSG in een...

De 22- jarige Kylian Mbappe  scoorde maandagmiddag voor het eerst vijf doelpunten voor PSG en wel in de bekerwedstrijd tegen Pays de Cassel en werd daarmee ook de eerste speler in de geschiedenis van ...

Het Nederlands elftal heeft de kwart finale wedstrijd verloren met 1-0 van Frankrijk. Hiermee is de uitschakeling op het Europees Kampioenschap vrouwenvoetbal een feit.

De Oranje Leeuwinnen hebben na een verlenging Frankrijk niet kunnen elimineren. De Fransen waren vanaf het begin van de wedstrijd de betere tegenstander, waar de Oranje vrouwen hun best deden de Fransen goed tegenstand te bieden. Dit lukte enigszins, want het waren de Fransen die de kansen creëerden maar niet tot score kwamen, na goed opgezette aanvallen.

Uiteindelijk moest een verlenging aan te pas komen om de winnaar te bepalen. In de eerste helft van de verlenging kregen de Fransen een penalty toegewezen, na een overtreding van Dominique Janssen in het strafschop gebied.

Dit was de inleiding voor de 1-0, een goed benutte penalty. Nederland wist deze achterstand niet meer goed te maken. De Oranje Leeuwinnen hebben geknokt voor wat ze waard waren, maar moesten het veld verlaten met verlies. Hiermee is EK winnaar van 2017 Nederland uitgeschakeld op dit EK toernooi.

De Fransen hebben gezien de gehele wedstrijd terecht de overwinning naar zich toe weten te trekken. Frankrijk zal nu in de halve finale Duitsland treffen als volgende tegenstander.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Sport

meer Sport nieuws »

meest gelezen

HomeSportOranje Leeuwinnen uitgeschakeld op het EK