maandag 15 augustus 2022
28.7 C
Paramaribo
24.8 C
Amsterdam
0
(0)

Oranje Leeuwinnen uitgeschakeld op het EK

lees ook ...

Het blijft onrustig in Barcelona

Het bestuur van de Spaanse ploeg Barcelona heeft  dinsdag voor vierde keer de economy lever geactiveerd zodat een bedrag van 100 miljoen Euro vrij komt om de nieuwe spelers voor zaterdag in de La Liga...

Het Nederlands elftal heeft de kwart finale wedstrijd verloren met 1-0 van Frankrijk. Hiermee is de uitschakeling op het Europees Kampioenschap vrouwenvoetbal een feit.

De Oranje Leeuwinnen hebben na een verlenging Frankrijk niet kunnen elimineren. De Fransen waren vanaf het begin van de wedstrijd de betere tegenstander, waar de Oranje vrouwen hun best deden de Fransen goed tegenstand te bieden. Dit lukte enigszins, want het waren de Fransen die de kansen creëerden maar niet tot score kwamen, na goed opgezette aanvallen.

Uiteindelijk moest een verlenging aan te pas komen om de winnaar te bepalen. In de eerste helft van de verlenging kregen de Fransen een penalty toegewezen, na een overtreding van Dominique Janssen in het strafschop gebied.

Dit was de inleiding voor de 1-0, een goed benutte penalty. Nederland wist deze achterstand niet meer goed te maken. De Oranje Leeuwinnen hebben geknokt voor wat ze waard waren, maar moesten het veld verlaten met verlies. Hiermee is EK winnaar van 2017 Nederland uitgeschakeld op dit EK toernooi.

De Fransen hebben gezien de gehele wedstrijd terecht de overwinning naar zich toe weten te trekken. Frankrijk zal nu in de halve finale Duitsland treffen als volgende tegenstander.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Sport

meer Sport nieuws »

meest gelezen

HomeSportOranje Leeuwinnen uitgeschakeld op het EK