zondag 27 november 2022
27.8 C
Paramaribo
7.2 C
Amsterdam
0
(0)

Oranje leeuwinnen met gemak langs Costa Rica

lees ook ...

WK 2022 UPDATE: Cristiano Ronaldo scoort en schrijft geschi...

De 37-jarige Cristiano Ronaldo opende de score voor Portugal tegen Ghana in de 3-2 overwinning in Qatar en schreef gelijk geschiedenis door de 1ste speler te zijn die op 5 verschillende WK's een doelp...

De OranjeLeeuwinnen namen het vrijdag avond op tegen Costa Rica in de Utrechtse Galgenwaard. Een oefenwedstrijd ter voorbereiding op het WK volgend jaar zomer.

Nederland begon goed aan de wedstrijd, door direct druk uit te oefenen op de vrouwen van Costa Rica. Een frisse en felle start van de Oranje Leeuwinnen. Costa Rica had het in de beginfase hier moeilijk mee. De fysieke duels werden door de Oranje vrouwen gewonnen en dit resulteerde al snel in scorings mogelijkheden voor het doel van Costa Rica.

In de 13e minuut scoort Danielle van de Donk met het hoofd vanuit een hoekschop, 1-0. De Oranje leeuwinnen duidelijk de betere tegenstander. De Costa Ricanen probeerde wel met spelden prikken door de verdediging van Oranje te komen. Echter resulteerde het niet in scorings kansen. De verdediging van Oranje maakte een solide indruk.

De Oranje Leuwinnen beleefde geen moeilijke eerste helft en wist goed druk te houden op de helft van Costa Rica.  In de 41e minuut was het ook raak, een doelpunt van Dominique Janssen 2-0, kort er na was het Fenna Kalma die in de 43e minuut de 3-0 scoorde en Esmee Brugts in de 45e minuut de 4-0, dit was tevens ook de ruststand.

Het spelbeeld van de tweede helft was niet anders dan de eerste helft. De oranje vrouwen waren de betere partij. Costa Rica kon geen vuist maken tegen dit Oranje. Deze overwinning was goed voor het vertrouwen van de leeuwinnen. De score had hoger kunnen uitvallen, maar het bleef bij een 4-0 eindstand.

 

 

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Sport

meer Sport nieuws »

meest gelezen

HomeSportOranje leeuwinnen met gemak langs Costa Rica